Станишићима помоћ од 6.000 КМ

Весна Поповић
Станишићима помоћ од 6.000 КМ

Бањалука - Без помоћи Градске управе не знам како бих збринуо стоку ове зиме, јер шталу, која је уништена у пожару 22. децембра, не можемо користити. А овце и кокоши нам значе много, јер од њих живимо.

Рекао је то у петак Жељко Станишић из Поткозарја приликом посјете градоначелника Слободана Гаврановића његовој породици.

Том приликом Гаврановић је овом ратном-војном инвалиду уручио помоћ вриједну 6.000 КМ. Станишић је добио грађевински материјал за обнову штале.

- Хвала градоначелнику што је нашао начина да нам помогне. Моја породица има осам чланова од десет до 70 година и нико није запослен. Од стоке живимо, а шта бисмо са њом ако не обновим шталу - казао је Станишић.

Када је видио камион са грађом и помоћ коју му је град додијелио, са видним олакшањем на лицу Станишић је истакао да ће одмах кренути у санацију уништеног објекта.

- Зима је и морамо искористити лијепо вријеме како бисмо направили кров да што прије смјестимо стоку. У пожару смо изгубили скоро сву храну за њу - сијено и жито, па се бринем како ћу је прехранити током зиме. Нешто мало хране смо успјели да спасимо и сва је сада мокра. Покушавамо да је осушимо и видјећемо колико ћемо моћи да искористимо - казао је Станишић.

Додао је да су му у тој несрећи помогле и комшије. Они су у четвртак помогли да се рашчисти крш који је оставио пожар, да би све што прије било припремљено за стављање новог крова на шталу.

Гаврановић је подсјетио да је јутро након пожара обишао Станишиће.

- Пожар је избио због лоших инсталација. С обзиром на то да су Станишићи избјегли из Бугојна и да су без икаквих примања, те да је ријеч о породици ратног војног инвалида, којем је др Драган Костић извадио метак из срца током рата, одлучили смо да помогнемо - навео је Гаврановић.

Додао је да је град обезбиједио помоћ од 6.000 КМ.

- Од тога је 500 КМ дато у новцу, да би могли да плате раднике и купе нешто од материјала, ако затреба, а остало је потрошено на куповину грађевинског материјала. Допремљен је један дио грађе, цријеп је обезбијеђен, а када заврше све радове, само треба да се јаве Служби Цивилне заштите, која ће се побринути да цријеп буде испоручен одмах идући дан - објаснио је Гаврановић.

Нагласио је да ће Центар за развој и унапређење села обезбиједити одређен дио хране за стоку.

Захвалност

Нагласио је да је захвалан Градској управи на помоћ, али и Ватрогасној бригади, која је брзо након позива интервенисала.

- Иако су дошли веома брзо, све је изгорјело. Срећа у несрећи је да ватра није захватила породичну кућу, која је близу штале - рекао је Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана