Станић: Увести нове идеје и пројекте за развој предузетништва

Срна
Станић: Увести нове идеје и пројекте за развој предузетништва

БАЊАЛУКА - Новоизабрани директор Градске развојне агенције Бањалука Невен Станић рекао је да ће ова агенција бити оперативнија и бржа у раду, те да ће увести нове идеје и пројекте који ће допринијети развоју предузетништва у граду.

Након преузимања дужности, Станић је најавио Сајам иноватора и инвеститора као један од нових пројеката који ће бити реализован ове године, саопштено је из Градске развојне агенције Бањалука. Према његовим ријечима, тај сајам ће представљати нову платформу за нове и иновативне производе кроз директнију комуникацију.

"Са једне стране имамо иноваторе који имају идеје, али им недостају средства и инвеститори за реализацију и примјену њихових идеја, а са друге стране имамо инвеститоре који имају средства за улагање, али немају нове и практичне идеје", истакао је Станић.

Он је рекао да ће на овај начин, првенствено у сарадњи са Привредном комором и Удружењем иноватора, спојити иноваторе и инвеститоре на једном мјесту с циљем стварања нове привредне вриједности која треба да потекне из Бањалуке, а да достигне примјену и у свијету.

"Свака иновација која угледа свјетло дана подразумијева одређена улагања у више сектора, као и нова запошљавања што нам је свима циљ", поручио је Станић.

Скупштина Града Бањалука 16. фебруара смијенила је директора Градске развојне агенције Марија Милановића, а за новог директора именовала Невена Станића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана