Станић: Избори у недјељу најбоља прилика да се чује глас Бањалучана

Г.С.
Станић: Избори у недјељу најбоља прилика да се чује глас Бањалучана

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије у Бањалуци Велибор Станић поручује суграђанима да још увијек имају времена да се информишу и да на вријеме одлуче коме ће да дају своју подршку на предстојећим изборима за Савјете мјесних заједница.

- Бањалучани претходних година нису придавали много значаја изборима за Савјете мјесних заједница. Ове године, и то већ сада у недјељу, имају прилику да то промијене и да се активно укључе у начин рада и функционисања насеља у којима живе - истакао је Станић.

Најнижи ниво рада једне локалне заједнице је можда и најважнији, јер су људи ту најактивнији. Само становници одређеног насеља или улице најбоље знају са којим проблемима се сусрећу. Зато, њихови представници треба да буду директна спона са локалном, градском влашћу.

- Савјет једне мјесне заједнице је мало, али дјелотворно тијело које је глас грађана. Било да је ријеч о инфраструктурном, комуналном или неком другом проблему или жели да иницира неки битан пројекат, мјештанин једног насеља увијек треба и мора да се обрати ономе ко га представља у локалним институцијама. Зато сви грађани Бањалуке треба да искористе своје право да бирају своје представнике и тако активно учествују у напретку и развоју своје улице и насеља - сматра Станић.

Кандидати Социјалистичке партије за Савјете мјесних заједница наступају јединствено на листама са коалиционим партнерима. Избори за нове чланове Савјета биће одржани у неђељу, 20. фебруара. Тог дана, од девет до 17 часова, Бањалучани ће бирати чланове савјета у својим мјесним заједницама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана