Станић: Град и превозници морају наћи рјешење

ГС
Станић: Град и превозници морају наћи рјешење

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије у Бањалуци Велибор Станић сматра да град и превозници што прије морају пронаћи рјешење по којем би градски превоз наставио да функционише, поготово ако се, како је најављено, ђаци почетком септембра врате у школске клупе у нормалним околностима, саопштено је из ове странке.

У саопштењу се наводи да превозници на подручју града Бањалука тврде да су у огромним губицима и да постоје шансе да се, уколико не буду субвенције од Градске управе, градски и приградски превоз од септембра или октобра потпуно заустави, те да се фирме можда и угасе.

Станић је рекао да је пандемија нанијела штету свима, јер превозници на градским и приградским линијама већ годину и по дана возе према редукованом реду вожње и још нико се није вратио у нормалан процес рада. На снази је редовни љетни режим, по којем су возачи градског превоза возили и прије ванредне ситуације.

Он је навео да је цијена једнодневне, али и мјесечне карте остала непромијењена, без обзира што превозници већ 17 мјесеци не возе у пуном капацитету.

"Ту су на губитку и превозници, који су незадовољни бројем путника, али и грађани који су закинути, јер је велики број полазака због мјера Кризног штаба укинут још прошле године", каже Станић, који је и одборник у градској скупштини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана