Станић: Добро се запитати кога је Бањалука изабрала за градоначелника

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Одборник Уједињене Српске у бањалучкој Скупштини града Невен Станић рекао је да је шокиран признањем Ивана Бегића да му је Драшко Станивуковић наредио да скрнави "криви сат", споменик жртвама земљотреса у Бањалуци.

"Изгледа да смо све вријеме погрешну особу кривили за скрнављење споменика, кривили смо и осуђивали потрчка, а уствари грађани Бањалуке су изабрали за градоначелника оног који је стварни творац те идеје и тог дјела. Треба се добро запитати кога су грађани Бањалуке изабрали за првог човјека града и на шта је све спреман да дође до циља", истакао је Станић.

Станић је навео да суштина и накарадност цијелог снимка, који је јуче објављен у јавности, говори колико је политика прљава и колико су пријатељства крхка и интересна када се најближи сарадници снимају у аудио, па чак и видео формату с циљем дискредитације и уцјењивања једни других.

У јавност је јуче изашао аудио-снимак на којем Јелена Тривић пријети бившем одборнику у бањалучкој Скупштини Ивану Бегићу. Током жестоке свађе, између осталог, Тривићева спомиње инцидент који је Бегић направио када је оскрнавио симбол сјећања на посљедице стравичног земљотреса који је Бањалуку погодио 1969. године - "криви сат", постављајући на њега саобраћајне знакове.

Бегић јој је одговарио да га је Станивуковић на то натјерао. На снимку се чује и Станивуковић који покушава да оповргне Бегићеве тврдње, али је Бегић упорно тврдио да не говори истину и да га је на то натјерао актуелни градоначелник Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана