Српска опен доноси огромне бенефите туристичкој промоцији града Бањалука

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Тениски турнир Српска опен донијеће огромне бенифите Бањалуци када је ријеч о туристичкој промоцији града као дестинације, изјавила је Срни, Бранка Бранковић из бањалучке Туристичке организације.

Бранковићева је рекла да је Српска опен један од највећих, не само спортских, него и туристички догађај, који ће Бањалуку позиционирати на прво мјесто свјетске туристичке мапе.

- Бићемо у фокусу 20 милиона гледалаца који ће пратити АТП 250 тениски турнир Српска опен - истакла је Бранковићева.

Она је потврдила да су смјештајни капацитети у Бањалуци попуњени пред сутрашњи почетак турнира.

- Задње седмице Туристичку организацију града је походило више од 50 станодаваца који су пожурили да региуструју свој смјештајне капацитете захваљујући инспекцији која је урадила свој посао на терену - рекла је Бранковићева.

Она је истакла да су и путем туристичких агенција склапани уговори, те су попуњени хотелски, мотелски, хостелски смјештаји, а велика потражња је била и још је за апартманским смјештајима популарно названим "стан на дан".

Бранковићева је навела да ће током турнира инфо-центар Туристичке организације радити у центру града, преко пута хотела "Палас", од 8.00 до 20.00 часова, када ће ће бити на услузи гостима и грађанима.

Туристичка организација Бањалуке ће свој инфо-пулт имати у "Фан зони" на самом турниру, док ће у Парку "Петар Кочић" бити постављено више од 15 штандова на којима ће своје производе продавати и излагати произвођачи Крајишких сувенира и рукотворина.

Бранковићева је навела да се у априлу одржава и Међународна бициклистичка трка "Београд-Бањалука", али и "План Б фест" који ће се први пут одржати у Бањалуци и 21. и 22. априла на тврђаву Кастел довести неке од највећих регионалних рокенрол икона.

Према њеним ријечима, ова три догађаја, од којих је највећи "Српска опен", у Бањалуку довести више хиљада туриста.

- Очекујемо да број долазака премаши 10.000 ноћења, очекујемо да ће доласци и ноћења у априлу бити удуплани - истакла је Бранковићева.

Она је рекла да су забиљежене резервације самјештаја и у градовима у близини Бањалуке - Лакташима, Градишци, Прњавору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана