Средства за дезинфекцију за пет основних школа

Срна
Средства за дезинфекцију за пет основних школа

БАЊАЛУКА - Представници Градског позоришта "Јазавац" и Удружења иноватора града Бањалука додијелили су пакете дезинфекционих средстава у пет бањалучких основних школа у вриједности од по 1.000 КМ.

Из Градског позоришта "Јазавац" су навели да, захваљујући овој донацији, наставници и ученици могу безбједније да проводе вријеме у школи.

"Захваљујући пројекту `Ново нормално у вријеме пандемије ковид 19`, а који се реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану /РеЛОаД/, који финансира ЕУ, а имплементира Развојни програм УН /УНДП/, донацијом ових средстава додатно се врши превенција ширења вируса корона", наводи се у саопштењу.

Предсједник "Јазавца" Драгана Марић рекла је да су вођени жељом да се младим генерацијама омогући несметан и безбједан боравак у школама у оквиру РеЛОаД програма, који се реализује од септембра.

"Захваљујући овом програму донирали смо укупно 950 литара дезинфекционих средстава", поручила је Марићева.

Средства су додијељена бањалучким основним школама "Бранко Радичевић", "Петар Петровић Његош", "Свети Сава", "Иван Горан Ковачић" и "Десанка Максимовић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана