Срђан Амиџић, замјеник градоначелника Бањалуке: Топлана на дрвну сјечку најбоље рјешење

Срна
Срђан Амиџић, замјеник градоначелника Бањалуке: Топлана на дрвну сјечку најбоље рјешење

Бањалука - Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић каже да је изградња нове топлане на дрвну сјечку најбоље рјешење за град, јер Република Српска нема ниједан други енергент, ни гас, ни термалне воде.

"Логично је да се окренемо дрвету, јер смо до сада дали стотине милиона КМ за мазут које су отишле у Италију, а нисмо куповали ресурс који нам се налази пред носом", рекао је Амиџић Срни.


Он је навео да је град већ разговарао са предузећем "Шуме Српске" и другим добављачима, те да су резервисане потребне количине дрвне сјечке, тако да набавка овог енергента неће бити проблем.

Према његовим ријечима, Бањалуци би за једну сезону требало око 80.000 тона дрвне сјечке.

"Расписаћемо јавни позив за изградњу топлане. Тражимо референтне понуђаче који имају искуства и, осим бизнис-плана, посебно ћемо бодовати рокове пројектовања и изградње. На овај начин желимо да прикупимо што већи број кредибилних понуда и да уђемо у овај појекат већ за наредну сезону", рекао је Амиџић.

Он је додао да је захтјев града према Топлани 24-часовни начин рада и иста цијена гријања.

Амиџић је поручио да је потребно почети смањивати дуг Топлане, а са новим предузећем на дрвну сјечку Бањалука планира годишње уштеде од осам милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана