Станивуковић: Србија уплатила новац Бањалуци: 3 милиона евра за школу у Ади, градски парк, атлетску стазу и стадион

ГС
Станивуковић: Србија уплатила новац Бањалуци: 3 милиона евра за школу у Ади, градски парк, атлетску стазу и стадион

БАЊАЛУКА - На рачун града Бањалука уплаћена је новчана подршка Србије од три милиона евра, казао је градоначелник Драшко Станивуковић, током обраћања на сједници Скупштине града.

Он је поручио да ће средства из Србије бити преусмјерена, прије свега, за школу у Ади, градски парк, те за атлетску стазу и стадион у насељу Лауш.

-Најзначајнији дио средстава која су стигла из Србије биће усмјерен за изградњу школе у насељу Ада, па је план да се за ту намјену издвоји 2,2 милиона евра. За овај пројекат већ је припремљена сва неопходна пројектна документација. Дио средстава ићи ће за атлетску стазу, стадион и градски парк. Сматрамо да су ово значајни пројекти – казао је Станивуковић.

Истакао је да ће Лауш добити модеран спортски комплекс, јер ће у овом насељу бити издвојено милион КМ за изградњу стадиона и професионалне атлетске стазе са осам трака.

– Прије свега желимо растеретити Градски стадион, како бисмо омогућили квалитетније услове и играчима Борца, а уједно обезбиједити модерну стазу атлетичарима. Важан пројекат је и парк и за ту намјену биће издвојено око 300.000 евра – закључио је Станивуковић.

Додао је да је његов приједлог  био да се средства, добијена од Србије, преусмјере за пројекат изградње моста у Чесми, али је средства за реализацију истог понудио републички ниво.

-Направљен је договор да Град Бањалука ријеши све имовинско-правне односе, припреми сву неопходну пројектну документацију и изради идејно рјешење, а да изградњу финансирају  Влада Републике Српске и Путеви Републике Српске – истакао је градоначелник, додавши да су средства за пројекат изградње моста у Чесми планирана кроз ребаланс буџета, који је ппотребно усвојити, како би с прољећа започела градња моста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана