СПС: Нећемо бити кишобран за ичија недјела

ГС
СПС: Нећемо бити кишобран за ичија недјела

БАЊАЛУКА  - Поводом оптужби које је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изнио против некадашњег директора Градског гробља Жељка Грбића, Социјалистичка партија Српске (СПС) позива надлежне институције да се што прије посвете расвјетљавању овог случаја у складу са законом, „јер је од највећег јавног интереса да се ово што прије разјасни“.

-СПС жели да нагласи неколико важних чињеница. -Прво, чињеница је да су Жељко Грбић и Драшко Станивуковић изузетно добро сарађивали током претходне три године, о чему свједоче бројне фотографије и заједничке активности.  Градоначелник је имао све потребне алате и прилике да укаже на евентуалне неправилности у управљању Гробљем, уколико су постојале.  Жељко Грбић је имао чланове Управног и Надзорног одбора, као И представника капитала Града које је поставио управо Драшко Станивуковић, и без њиховог знања и подршке, он није могао донијети ниједну важну одлуку – наводе у СПС-у.

Додају да је „то чињеница коју Станивуковић сада игнорише, а изабрао је да оптужбе изнесе у популистичком маниру, чиме показује да му је промоција изнад резултата и принципа“.

-Станивуковић, као први човјек Бањалуке, био је дужан да пријави евентуалне неправилности и да реагује уколико надлежни органи не раде свој посао. Очигледно је да, умјесто тога, користи овај тренутак како би скренуо пажњу са сопствених промашаја и неуспјеха, поготово када је ријеч о проблемима које Бањалука пролази под његовим вођством – истакли су у СПС-у.

Социјалистичка партија Српске је, наглашавају, најмлађа политичка партија у Републици Српској и њена страначка књижица неће никога заштитити од одговорности.

-У овој земљи, одговорност морају да преузму надлежни органи, а према информацијама које имамо, Жељко Грбић је већ изразио спремност да се пред надлежним институцијама утврде све релевантне чињенице.  Жељко Грбић није носилац ниједне функције у СПС-у и није кандидат на наредним изборима.  Уколико би се утврдила одговорност било ког функционера СПС-а за злоупотребу јавне функције, таква особа би моментално била разријешена свих дужности.  СПС неће бити кишобран за ичија недјела – истакли су.

Тврде да је политичка позадина поступака Драшка Станивуковића јасна.

-Његова кампања заснована на “дјелима” претворила се у низ популистичких фарси. Манипулације са “картицама пријатељства” и додјелом плацева разоткриле су истину о њему као самозаљубљеном и нестручном градоначелнику. Његов неуспјех да обезбиједи основну инфраструктуру, због чега је Бањалука овог љета постала једини главни град у Европи без воде, додатно потврђује његову неодговорност. Када су његове манипулације и сарадници доведени у питање, он прибјегава оптужбама како би скренуо пажњу са сопствених грешака – нагласили су у СПС-у.

СПС, додају, разумије емоције људи када је ријеч о питањима од јавног интереса, али подсјећамо грађане да је „Драшко Станивуковић раније давао сличне неодговорне изјаве, оптужујући љекаре да трују пацијенте кисеоником, што се показало као апсолутна лаж“.

-Ово је сада тема два грађанина и два дугогодишња сарадника из система града - Жељка Грбића и Драшка Станивуковића.Пред правосудним и истражним органима само један од њих двојице има могућност да изађе из овог процеса као кривац. СПС као политичка партија никада неће стајати иза било ког појединца уколико се установи да је крив за кршење закона. Иза Драшка не стојимо јер ред његових недјела над Бањалуком је толики да су га напустили и најближи саборци попут Вукана и Јелене Тривић. Тај принцип важиће и за друге – закључили су у СПС-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана