СПС: Дијалогом, а не свађом, тражити рјешења за корист грађана

ГС
СПС: Дијалогом, а не свађом, тражити рјешења за корист грађана

БАЊАЛУКА - Као одборници у Скупштини града заступамо одређене политике и своје гласаче и природно је да се у вези са одређеним питањима не може постићи сагласност, али је од изузетне важности да се аргументовано и са уважавањем односимо према свим питањима и конструктивним дијалогом покушамо доћи до најбољег рјешења.

Ово је став Градског одбора СПС-а, поручио је Саша Кондић, шеф Клуба одборника Социјалистичке партије Српске, уочи сутрашње сједнице Скупштине града Бањалука.

Он је истакао да одборници у градском парламенту, али и сви грађани Бањалуке, посљедњих дана свједоче нимало пријатној комуникацији на релацији градоначелник – скупштинска већина, те да таква ситуација може само да допринесе распиривању мржње.

“Такав курс врха градске власти, уз већ незавидну економску ситуацију и исцрпљеност грађана због пандемије вируса корона, може само да унесе додатни страх и допринесе јачању неповјерења међу грађанима у бољу будућност на овим просторима”, наглашава Кондић.

Додаје да највише плаши чињеница да се у реторичким изјавама осјети мржња, што никако није порука која треба да се пошаље из скупштинске сале.

“Под претпоставком да је интерес Бањалуке свима нама изнад страначких и било каквих других личних интереса, наш дијалог треба да буди наду међу грађанима да ми можемо да стварамо бољу и перспективнију животну средину, од оне какву смо наслиједили. Супротстављени ставови не треба да буду повод за мржњу, него квалитетан дијалог са јасним закључцима који ће допринијети приближавању реализацији свега оног што смо грађанима и обећали. Уколико грађанима покажемо слику мржње према другачијој политици, онда та иста политика губи смисао. Грађани су ти који ће најбоље да награде или осуде наш рад”, сматра Кондић и додаје да је неопходно да буџет буде усвојен по хитном поступку.

“Потребни су и конструктивни амандмани, али одређени амандмани предложени од скупштинске већине на први поглед изгледају као да нису у складу са законима. Бањалука тренутно нема времена за луксуз да предлаже амандмане који ће ‘падати’ на Уставном суду”, закључује Кондић.

Подсјећамо, скупштинска већина у протеклим данима изнијела је став да неће подржати усвајање буџета за 2021. годину уколико не добију подршку за предложене амандмане.

Приједлог буџета требало би да буде разматран на сутрашњој сједници Скупштине града Бањалука.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана