СПС Бањалука: Кочић нас обавезао да чувамо српски национални идентитет

ГС
СПС Бањалука: Кочић нас обавезао да чувамо српски национални идентитет

БАЊАЛУКА - Петар Кочић нас кроз своју заоставштину стално подсјећа на изузетно важну улогу очувања културе, традиције и језика, као и на очување српског националног идентитета, саопштио је Градски одбор СПС-а у Бањалуци.

- Његова неуморна борба против неправде и неједнакости, подршка угњетаванима, али и непоколебљива вјера у опстанак и стваралаштво никада не смије да буде заборављена и задатак свих нас је да чувамо и његујемо значај и непролазност таквог духа и храбрости - поручено је из Градског одбора СПС-а у Бањалуци.

Кочић је иза себе оставио приповијетке, публицистичке радове, а као народни трибун и ангажованост у политичком смислу. Један је од најзначајних српских стваралаца, по чијим радовима је стварана норма језика и савремени српски језик.

"Кочић је једна од најистакнутијих личности, не само за Бањалуку и Републику Српску, него у цијелом Српском корпусу. Кочић је име које дуго неће моћи да буде превазиђено. Бањалука и Република Српска никада неће заборавити храброг великана изоштреног пера и језика из Стричића," кажу у СПС-у.

Кроз живот, рад и дјело морамо да сачувамо национални идентитет, језик и писмо и да их оставимо будућим генерацијама, закључују у СПС-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана