Спектакуларна побједа Вавринке за пласман у финале РГ!

Агенције
Спектакуларна побједа Вавринке за пласман у финале РГ!

Стен Вавринка пласирао се у финале Ролан Гароса пошто је послије пет сетова и велике борбе савладао Ендија Марија, 7:6, 3:6, 7:5, 6:7, 1:6

Био је ово 18. међусобни сусрет Британца и Швајцарца, а Ваврника је успио да оствари осми и да се тако реваншира за пораз у Булоњској шуми прошле године, такође у борби за финале.

Овим тријумфом Вавринка ће се прескочити српског тенисера Новака Ђоковића на АТП листи.

Заиста смо присуствовали невјероватном мечу, можда и најбољем у досадашњем дијелу 2017. године. Током свих пет сетова прштало је на све стране, а на крају је ипак пресудио четврти сет који је Ваврника добио у тај-брејку. То је сасвим сломило Марија, који у петом сету није имао никакву шансу против Швајцарца.

Већ од старта меча видјело да би ово могао да буде веома дугачак и спектакуларн меч, а управо то се и десило у наставку дуела. Колико је Вавринка био добар показује број винера, пошто је успио да оствари чак 87. Када додамо да је играно на шљаци ово нам дјелује као немогућа бројка.

Овим тријуфом Швајцарац се пласирао у друго финале Ролан Гораса, пошто је претходно 2015. године у борби за трофеј побједио Новака Ђоковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана