Соларно дрво граду на поклон

Ј. П.
Соларно дрво граду на поклон

Бањалука - Компанија "Телемакс" поклонила је граду соларно дрво које би ускоро требало да буде постављено у центру града, а служиће грађанима да напуне мобилне уређаје, као и за бесплатан интернет.

Директорица компаније "Телемакс" Аријана Максимчук и градоначелник Игор Радојичић потписали су јуче уговор о даровању првог енергетски ефикасног рјешења овакве врсте.

- Ово је добар примјер још једне друштвено одговорне компаније, која се прикључује акцијама које град спроводи и уклапа се у неколико наших планова. Важно је да буде створена свијест да је ово заједнички град и да његовом развоју могу сви да допринесу - рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, соларно дрво, по изградњи, планирано је да своје мјесто нађе у центру града.

- Приједлогом ребаланса буџета требало би да обезбиједимо додатна средства за наставак радова на шеталишној зони од Господске улице до Народног позоришта РС и онда бисмо ту имали нове садржаје, укључујући и ово соларно дрво - нагласио је градоначелник.

Директорица "Телемакса" Аријана Максимчук рекла је да је ово поклон поводом 22. априла, Дана града и Дана планете Земље.

- Соларно дрво трансформише соларну енергију у електричну, што ће грађанима и туристима омогућити пуњење батерија мобилних телефона и осталих паметних уређаја у центру града. Ту ће бити и бесплатан интернет ради потпуне услуге. Поред ове практичне примјене, жеља нам је да подигнемо свијест грађана о обновљивим изворима енергије као потенцијалу који се не користи довољно - казала је Максимчукова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана