СНСД тражи ванредну сједницу Скупштине града о именовању кадрова

Јелена Танацковић
Foto: Ј.Т.

БАЊАЛУКА- Клуб одборника СНСД-a у Скупштини града Бањалука тражиће да у понедјељак буде одржана ванредна сједница на чијем дневном реду ће бити једна тачка дневног реда, а то је именовање кадрова у јавним установама града.

Са данашњег засједања Скупштине града опет су повучене тачке дневног реда, које се односе на именовање чланова управних одбора више установа.

Ове одлуке су повучене на захтјев градоначелника Драшка Станивуковића.

Пет јавних установа које су без управних одбора су Центар за предшколско васпитање и образовање, Центар за социјални рад, Дом здравља, Градска развојна агенција, те  Бански двор -Културни центар.

Шеф клуба СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић рекао је да су непромишљено повучене тачке именовања у градским институцијама.

- Ако градоначелник (Драшко Станивуковић) не прихвати ову тачку онда ће добити кривичну пријаву за несавјесно дјеловање - рекао је Топић.

Додао је да су мандати чланова управних одбора у пет јавних установа истекли и да те установе функционишу без јавних органа .

- Ово је трећи пут да градоначелник повлачи тачке са дневног реда. Нисмо спремни на политичке утицаје и учинићемо све што је у нашој моћи да обезбиједимо функционисање ових установа - рекао је Топић.

Додао је да ће данас упутити приједлог да сутра буде одржана сјееница скупштинског колегијума како би у понедјељак била ванредна сједница Скупштине града Бањалука, и то само са једном тачком дневног реда, именовањем управних одбора ових установа.

Директорица Центра за социјални рад Ирена Јолџић рекла је да су апеловали на град Бањалуку да три мјесеца немају Управни одбор.

- Не можемо опште акте да усвојимо које је наложила инспекција и тиме не можемо да издамо рјешења која грађани траже - рекла је Јолџићева.

Из Банског двора - Културног центра апеловали су на све учеснике политичког живота да се ово питање ријеши да што у скорије вријеме могу нормално фунцкионисати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана