СНСД са коалиционим партнерима разматра опозив градоначелника Станивуковића

М. Васиљевић
Foto: М.В.

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић одазвао се на позив предсједника Скупштине града Љубе Нинковића, а једна од тема било је и разматрање опозива градоначелника Драшка Станивуковића.

Нинковић је рекао да бахато понашање Станивуковића превазилази све границе, те да ће поново сјести са коалиционим партнерима како би размотрили ову тему.

- СНСД није одустао, ми од почетка причамо на ту тему, да градоначелник Станивуковић не води град како треба. Када направимо коалициони састанак биће много јасније - рекао је Нинковић.

Ђајић је нагласио да градоначелник није оправдао повјерење грађана. 

Према његовим ријечима предсједник Скупштине града Љубо Нинковић и одборници  скупштинске већине одговорни су људи и добро раде свој посао. 

Ђајић је додао да је у Градској управи прави хаос.

- Град нико не води, нема начелника одјељења, нема замјеника градоначелника. Станивуковић је примио више од 200 људи, преко партијских и породичних веза, људи немају шта да раде. Причао сам са многим радницима у згради, многи од њих су за опозив - рекао је Ђајић.

Кресојевић: Радујемо се покретању опозива

Ми се радујемо покретању опозива градоначелника уколико га буде, казао је Бојан Кресојевић, градски менаџер на конференцији за новинаре. Како је рекао, тим градоначелника Драшка Станивуковића је показао колико може урадити за Бањалуку.

- И поред толико опструкција од стране скупштинске већине, доказали смо са свим пројектима шта смо урадили. Добијамо најмодернији хотел, почиње изградња Централног спомен обиљежја на Видовдан, градња моста у Чесми и многи други - нагласио је Кресојевић.

Додао је да ако не успије опозив, да очекује од Владе Републике Српске да распусти градски парламент и да се распишу избори како би се изабрали нови одборници који не би блокирали град.

- Замислите само како би град функционисао и колико би напредовао да нема блокада, а и са тренутним блокадама реализовани су многобројни пројекти - навео је Кресојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана