СНСД: Први пут у историји града градоначелник није предао извјештај о раду

Срна
СНСД: Први пут у историји града градоначелник није предао извјештај о раду

БАЊАЛУКА- Први пут у историји Бањалуке један градоначелник није предао извјештај о раду за протеклу годину, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

"Иако смо већ на почетку 2023. и требало би да очекујемо извјештај о раду у 2022. години, /градоначелник Драшко/ Станивуковић није предао чак ни извјештај о томе шта је радио током 2021. и како је потрошио досад највећи буџет. Јавност и грађани имају право то да знају", саопштено је из Савјета за локалну самоуправу, локални развој и правна питања Градског одбора СНСД-а.

У саопштењу је истакнуто да је годишњи извјештај о раду градоначелникова законска обавеза како би Скупштина града утврдила да ли је водио град законски, а силне милионе потрошио намјенски. "Свјесно кршење законске обавезе јасно указује на двије чињенице.

Прва, има бројне разлоге да сакрије од Скупштине и јавности како је трошио новац из буџета, односно, коме је и како дијелио.

Друга, с обзиром на постигнуто, то не би био извјештај о раду, већ извјештај о нераду", наведено је у саопштењу. Из Градског одбора СНСД-а су истакли да Станивуковић тврди за себе да је икона транспарентности, међутим, стварност доказује да је све супротно од оног каквим се представља.

"Позивамо јавност да још једном размисли о томе зашто градоначелник скрива и не испоручује материјалне доказе о својим активностима", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана