СНСД Бањалука представио интерактивну мапу 303 комунална и инфраструктурна проблема

Срна
СНСД Бањалука представио интерактивну мапу 303 комунална и инфраструктурна проблема

БАЊАЛУКА - Градски одбор СНСД-а Бањалука представио је данас интерактивну мапу која региструје први сет од 303 комунална и инфраструктурна проблема који захтијевају хитно рјешавање у граду, а настали су уназад двије године.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је данас на конференцији за новинаре да је СНСД партија професионалаца, стручних и образованих људи и да је овај одбор студиозно приступио лоцирању проблема у Бањалуци.

Он је напоменуо да су проблеми огромни и настали су уназад двије године, од када су, како је рекао, „на челу града такозвани фудбалери“.

-Шокирали смо се, нисмо ни знали да је 300 озбиљних проблема у граду, то су проблеми за наше грађане и функционисање града -  рекао је Ђајић.

Ђајић је позвао грађане да погледају мапу и истовремено да јаве нови уочени, јер сматра да их има 10 пута више него што је мапом обухваћено.

Предсједник Савјета за дигиталну транзицију Денис Туркановић рекао је да интерактивна мапа представља преглед свих оних комуналних, инфраструктурних, саобраћајних и друштвених проблема које муче грађане Бањалуке, а чије притужбе готово свакодневно у великом броју добија Градски одбор СНСД.

Он јн је навео да су мапу израдили стручни савјети СНСД-а који су формирани у различитим друштвеним областима, а који су детаљно радили на идентификацији свих животних проблема грађана и привреде у граду.

Туркановић је рекао да су презентована 303 проблема, а да постоји на хиљаде жалби грађана Бањалуке.

-Садашњи број проблема представља бројку од више хиљада жалби до сада, које је Градски одбор СНСД-а запримио. Покушали смо да те жалбе на сликовит начин и да представимо - рекао је Туркановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана