Снижења испразнила полице и новчанике

Илијана Божић
Снижења испразнила полице и новчанике

БАЊАЛУКА - Излози градских бутика маме купце истакнутим натписима о попустима и до 70 одсто, а талас снижења празни полице продавница.

Према ријечима трговаца, снижење ће трајати до краја марта, све док и посљедњи артикли не буду продати, а љубитеље шопинга ускоро очекује још један круг снижења. 

Они који још нису купили зимску јакну, капут или чизме могу да искористе прилику и прођу јефтиније. 

- Средином јануара су биле велике гужве, а људи су и даље заинтересовани и продаја иде веома добро. Ако се неки артикли не продају, онда се њихова цијена умањује док не пронађу купца - рекла је продавачица Јелена М.

Радница у бутику Сњежана Ј. каже да купци могу да пронађу зимске јакне по веома ниским цијенама, чак за 30 КМ.

- Мушке јакне, које су коштале 130 КМ и 210 КМ, снижене су на 30 КМ. Женске јакне се могу пронаћи за 30 до 60 КМ, док капута има по 40 КМ. Сукње се могу наћи за 10 КМ - рекла је ова продавачица.

Она је додала да су купци веома задовољни цијенама, те да поред јакни и капута веома често пазаре џемпере и фармерке.

- Џемпери су снижени на 12,95 КМ, а они који су тренутно скупљи у посљедњем кругу биће снижени на поменуту цијену. Фармерке се крећу од 12,95 до 19,95 КМ. Школарци најчешће купују дуксеве који су снижени на 12,95 и 9,95 КМ. Они који још нису пазарили, дуксеве ће моћи у сљедећем таласу снижења да купе по 6,96 КМ - рекла је Јовићева.

Бањалучанка Јадранка Милановић, коју смо затекли у куповини, каже да је за 80 КМ купила јакну, џемпер и панталоне.

- Некада су снижења била само привид, али сада се заиста може много тога пазарити за мало новца. Ове године су цијене биле као на снижењима у иностранству. Али видим да су и у маркираним радњама снижења па се капут који је био 330 КМ може купити за 160 КМ - рекла је Милановићева.

 

Јакне       30 КМ

Капути     40 КМ

Џемпери 13 КМ

Чизме     50 КМ

Сукње     10 КМ

 

Обућа

У појединим радњама зимска обућа је трајно снижена до истека залиха. Према ријечима продаваца, женске чизме се могу наћи по цијени од 50 до 100 КМ.

- Канађанке су најтраженије из године у годину и највише се продају. Њихова цијена је 211 КМ, а тренутно додатних 20 одсто се добија на каси. Поред њих, купују се и остали брендови, а има их по цијени од 50 до 150 КМ - рекли су продавци. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана