Смрт пса у градској фонтани мистерија

Јасмина Перишић
Смрт пса у градској фонтани мистерија

Бањалука - Смрт расног пса у фонтани парка "Петар Кочић" изазвала је опречне реакције градске власти и власника животиње. Разлог страдања хаскија, по тврдњама власнице, је струјни удар.

Градоначелник Игор Радојичић је изјавио да нема никаквог разлога за забринутост грађана и да надлежне градске службе током провјере навода власника да је пса убила струја нису нашле елементе који би потврдили да постоји било каква опасност.

- Градске службе су правовремено реаговале након пријаве овог инцидента и из предострожности искључено је напајање фонтане електричном енергијом и није пронађено ништа што би указивало на проблем са електричним инсталацијама - казао је Радојичић.

Додао је да радници градских служби свакодневно ручно чисте фонтану у парку "Петар Кочић".

- Сигурно би се током тих послова примијетило да постоји било какав проблем са инсталацијама. А што се тиче тога на који начин и од чега је пас угинуо ми још немамо налаз - рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, вода у фонтани је промијењена, простор очишћен и може поново нормално да се користи.

- Фонтана није намијењена за игру животиња, а ни у самом парку, према градским прописима, није дозвољено шетање паса - казао је Радојичић.

Једна Бањалучанка објавила је на "Фејсбуку" да је њен пас ускочио у фонтану да се расхлади и напије воде, али да се, чим је лизнуо воду, згрчио и пао мртав.

- Желим да подијелим са вама своју причу која се синоћ одиграла. Наиме, у парку "Петар Кочић" синоћ је настрадао мој пас, хаски, стар тек пет година, здрав, млад и јак пас. Све се десило у моменту када је хтио да се освјежи или да попије воде, ушао је у фонтану у којој је било око 20 центиметара воде и ударила га је струја, само је скикнуо, згрчио се и на мјесту остао мртав. Ветеринар је такође констатовао да је смрт наступила струјним ударом. Не могу да вам опишем тугу и бол коју осјећам, изгубила сам најбољег друга, члана породице - написала је власница пса.

Додала је да за смрт њеног љубимца нико неће одговарати.

- Да је и неко дијете настрадало, такође нико не би одговарао. Много паса, дјеце и људи шета тим парком, туга и срамота за град. Надам се да ће било шта бити урађено када је ријеч о овом питању и да ће бити спашен живот неког невиног пса или човјека - стоји, између осталог, на "Фејсбук" профилу власнице пса.

Треба испитати случај

Грађани истичу да треба све добро испитати.

- Ако је пас угинуо од струјног удара, то је страшно. Знам да је неко и прије два мјесеца баш поред фонтане оставио мртву животињу у врећи за смеће. Можда је разлог угинућа исти, само што то тада није утврђено. Треба добро испитати струју у фонтани, да не би страдало дијете, а онда је касно тражити одговорне или кривце - казао је пензионер Богдан Петровић, којег смо јуче затекли у парку "Петар Кочић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана