Смотра пјесме и игре окупља 400 фолклораша

Ж. К.
Смотра пјесме и игре окупља 400 фолклораша

Бањалука - Културно-умјетничко друштво "Свети Сава" из Бањалуке ће од 16. до 18. октобра угостити 400 фолклораша на првом "Бањалука фолк фесту".

Осим домаћина на фестивалу ће се представити културно-умјетничка друштва "Соко" и "Свети Сава" из Њемачке, "Мирково коло" из Градишке и "Петар Први Карађорђевић" из Мркоњић Града.

Учесници ће имати прилику да се упознају са различитим начинима традиционалног пјевања и народним ношњама као и специфичним ношњама које ће презентовати гости из иностранства.

- Током програмског дијела фестивала публици ће се представити 400 фолклораша у неколико старосних група од седам до 42 године - рекли су из КУД-а "Свети Сава".

Додали су да ће фестивал окупити играче различитих узраста како би старији и искуснији фолклораши своје знање могли пренијети млађим нараштајима.

-  Позивамо све љубитеље игре и пјесме да посјете наш први фестивал, а ми смо за њих припремили богат и садржајан програм - кажу из КУД-а "Свети Сава".

Додају да ће централна манифестација бити одржана 17. октобра у бањалучкој касарни "Козара" са почетком у 19 часова, а цијена улазнице износи три марке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана