Смијењена управа бањалучког „Водовода”:Дудуковић умјесто Поповића у директорској фотељи

ГС
Foto: "Фејсбук" - Драшко Станивуковић

БАЊАЛУКА - Надзорни одбор предузећа „Водовод“ Бањалука је јутрос смијенио управу овог предузећа и именовао нову, јавио је портал Српскаинфо.

Досадашњег директора предузећа Зорана Поповића на тој позицији замијенио је, као вршилац дужности директора, Предраг Дудуковић.

Дудуковић је економиста с мастером менаџмента. Дугогодишњи је члан Удружења економиста РС SWOT и на ову функцију долази из приватног сектора.

На истом засједању su, наводи Српскаинфо смијењени и извршни директор за правне послове Боран Босанчић и извршни директор за техничке послове Даријо Купрешак. Њих на тим позицијама мијењају Жељко Травар и Жељко Раљић.

Надзорни одбор није разматрао преостале тачке које су биле на дневном реду међу којима је и објава конкурса за избор нове управе. На сједници је наведено да се то оставља за идуће засједање  јер су „ потребне додатне консултације”.

Предсједница Надзорног одбора „Водовода“ Ана Кукавица је рекла да постоји могућност смјене директора прије истека мандата.

– То је могуће ако Скупштина акционарска није усвојила годишње извјештаје Друштва што се догодило у овом случају и ако директор није радио у интересу Друштва – казала је Кукавица.

 

 

Сједници је присуствовао и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић који је рекао да је Надзорни одбор покренуо смјену због, како је навео „криминала у овом предузећу”.

– Очекујем од новог руководства да у овом предузећу влада поштење и нормалан рад. Пред новим руководством је велики задатак. Данас, по смјени одмах у предузеће улази Тим за ревизију а након њега у наредним данима и ревизорски тим из Београда – казао је он.

Зоран Поповић је дочекао градоначелника Станивуковића на сједници НО али није остао на одржавању сједнице.

Поповић је  за директора именован за вријеме претходног градоначелника Игора Радојичића. Поповић, осим ове функције, истовремено обавља још једну, и то одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука, па  градоначелник Станивуковић тврди да је због тога Поповић у сукобу интереса.

Станивуковић је код Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти покренуо иницијативу за утврђивање постојања сукоба интереса, али је тиу иницијативу комисија одбацила.

На ту одлуку је Градска управа Бањалука уложила жалбу, код Комисије за жалбе РС, која је недавно поништила ранији закључак Републичке комисије и предмет је враћен на поновни поступак и одлучивање првостепеном органу. Поповић тврди да није у сукобу интереса, те да је Надзорни одбор предузећа изабран незаконито.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана