Смјена Балабана и нова већина 20. јула

Весна Поповић
Смјена Балабана и нова већина 20. јула

Бањалука - Скупштина града ће 20. јула разматрати разрјешење Будимира Балабана са дужности предсједника Скупштине града, а градоначелник Игор Радојичић најавио је могућност да се владајућој већини придруже одборници који раније нису били дио ње.

- Више од половине постојеће скупштинске већине, 18 одборника је потписало иницијативу за опозив предсједника Скупштине. Само три одборника ДНС-а је нису подржала и у то нису укључени одборници опозиције. Да ли ће се неко од њих придружити иницијативи или не то остаје да се види - казао је Радојичић у петак након сједнице скупштинског колегијума.

Напоменуо је да ће о имену новог предсједника Скупштине града разговарати предсједници градских одбора владајуће коалиције највјероватније 19. јула.

- Одређен број одборника вјероватно излази из садашње већине, тако да постоји могућност да се други одборници, који раније нису били дио тога, укључе у нову већину - казао је Радојичић.

Истакао је да ће на истом засједању одборници разматрати и приједлог за разрјешење директорице Центра за социјални рад Вере Сладојевић.

- На бази података из посебног извјештаја, мој приједлог ће бити да садашња директорица буде разријешена дужности. Поготово посљедња контрола Министарства здравља и социјалне заштите РС, која је дио тог документа, је врло упозоравајућа. По мом мишљењу, има основа за разрјешење, али о томе морају да одлуче одборници - казао је Радојичић.

Предсједник Скупштине града Будимир Балабан је на засједању колегијума добио иницијативу за опозив.

- Нисам је прочитао и не знам шта су наведени разлози за смјену. Када их прочитам онда ћу изнијети свој став - казао је Балабан.

Он је такође имао примједбу што би на истом засједању 20. јула био именован и нови предсједник Скупштине, јер, како је додао, мјесто није упражњено.

Истакао је да ће у Скупштини, као и до сада, дјеловати на страни грађана.

- Као што је и до сада Радојичић имао политику да штити интересе грађана, онда ћемо подржати градоначелника за оно што је интерес грађана - навео је Балабан.

Наредна сједница Скупштине, 13. по реду у садашњем саставу, биће посљедња прије љетне паузе.

Није могао потврдити да ли ће до идућег засједања бити формиран нови клуб, али је рекао да за сада не размишља о оснивању нове партије.

Дневни ред

На овој посљедњој сједници прије љетне паузе одборници ће разматрати 71 тачку дневног реда. Међу њима је више приједлога одлука о додјели простора у закуп под посебним условима, извјештај о раду Центра за развој и унапређење села за 2016. годину и програм рада Центра за ову годину те информације о пословању "Топлане" за 2016. годину и о плану пословања и програму инвестиција за ову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана