Словенци разграбили смјештај у Бањалуци за најлуђу ноћ

N1
Словенци разграбили смјештај у Бањалуци за најлуђу ноћ

Бањалука - Скоро сва мјеста у бањалучким хостелима и хотелима су резервисана за предстојеће новогодишње празнике, а као и ранијих година, највише гостију стићи ће из Словеније и Србије.

Из већине градских хостела потврђују да је досад скоро 90 одсто соба резервисано, а да од страних гостију највише има Словенаца.

"Задовољни смо одзивом гостију за новогодишњу ноћ, а ове године цијели хостел су резервисали гости из Словеније и то скоро прије мјесец дана", рекли су из хостела "Центар".

Како кажу из хостела "Хертз", код њих још има слободних соба, али очекују да до половине децембра буде све попуњене.

"Код нас има највише гостију из Словеније и Србије. Редовни су током читаве године, а поготово за новогодишње празнике кад углавном узимају тродневни боравак, односно бораве у граду од 30. децембра до 2. јануара", рекли су из овог хостела, док из хотела "Атина" кажу да још имају нешто слободних мјеста, а да су најчешћи гости Словенци, Србијанци, Румуни и Хрвати.

У Туристичкој организацији града (ТОБЛ) кажу да су гости из Словеније најбројнији, као и да је сарадња са туристичким организацијама из ове бивше југословенске републике сваке године на вишем нивоу.

"Већ сада је за новогодишње празнике резервисано више од 90 одсто капацитета у граду", каже Зоран Санковић, самостални стручни сарадник у ТОБЛ.

Нагласио је да је током цијелог децембра добра посјета туриста, а један од разлога за то је и "Зимзоград".

"Тих дана кад траје 'Зимзоград' тражи се соба више, радознали туристи желе да провјере шта се то дешава на Тргу Крајине", казао је Санковић и истиче да би граду требало више смјештајних капацитета, посебно око Нове године, јер је тада потражња за смјештајем велика.

"У задње вријеме побољшан је смјештајни капацитет, отварају се нови хостели, смјештај стан за дан, али то још није довољно, посебно око Нове године, када се најављује велики број туриста", сматра и Жељко Татић, предсједник Удружења угоститеља Републике Српске.

Додао је да је највећи број Словенаца управо тај који прославља Нову годину у Бањалуци, јер је ноћни живот управо то што их привлачи у наш град.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана