Словенци пуне хотеле за Нову годину

Јасмина Перишић
Словенци пуне хотеле за Нову годину

Бањалука - Држављани Словеније најавили су масован долазак у Бањалуку како би дочекали Нову, 2016. годину. О томе свједочи и податак да је 300 студената већ резервисало и на тај начин максимално попунило капацитете три хотела у граду.

У Туристичкој организацији града кажу да су гости из Словеније најбројнији као и да је сарадња са туристичким организацијама из ове бивше југословенске републике сваке године на вишем нивоу.

- Већ сада је за новогодишње празнике резервисано више од 90 одсто капацитета у хотелима. Туристичка агенција из Словеније која је уговорила долазак 300 студената  тражила нам је препоруке за ноћне клубове, ресторане и прославу на отвореном у новогодишњој ноћи. Поред резервација хотела, а ми смо их упутили и у понуду наших ресторана и клубова - рекао је самостални стручни сарадник у ТОБЛ Зоран Санковић.

Додао је да и повољне цијене привлаче странце и то из земаља са вишим стандардом.

- Примили смо и огроман број индивидуалних упита из Словеније али и Србије. Управо гости из Србије други су по бројности које привлачи наш град и ноћни живот овдје - рекао је Санковић. 

Он је нагласио да је током цијелог децембра добра посјета туриста а један од разлога за то је и "Зимзоград"

- Ових дана тражила се соба више. "Зимзоград" је привукао доста излагача, њихових пријатеља али и радознале туристе који желе да провјере шта се то на Тргу Крајине дешава - казао је Санковић.

У хотелу "Талија" потврђују да је 90 одсто соба резервисано, а да од страних гостију највише има Словенаца.

- Остало је још неколико једнокреветних и двокреветних соба које су слободне у периоду од 30. децембра до 1. јануара. Задовољни смо одзивом гостију за новогодишњу ноћ, али углавном узимају једнодневни или дводневни боравак - рекли су у овом хотелу.

У Хотелу "Босна" кажу да су скоро све собе резервисане.

- Код нас има највише гостију из Словеније и Србије. Редовни су током читаве године а поготово за новогодишњу ноћ. Углавном славе Нову годину у кристалној сали нашег хотела, па по јако доброј понуди и преноће код нас. Задовољни смо Словенцима као гостима па смо из тог разлога и појачали маркетинг кампању у овој земљи, како би имали још више гостију - рекла је маркетинг менаџер хотела "Босна" Соња Јанковић.

Таксе

Из ТОБЛ-а су рекли да је цијена боравишне таксе двије марке по особи дневно.

- Већи прилив новца од боравишних такси очекујемо управо у децембру и јануару - рекао је Санковић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана