Слога мјештана Петрићевца саградила игралиште

Весна Поповић
Слога мјештана Петрићевца саградила игралиште

Бањалука - Љуљашке, тобогани, вртешке и други реквизити за игру оживјели су простор код такозваних жутих зграда на Петрићевцу, гдје је захваљујући донацијама мјештана и привредника из овог насеља изграђено игралиште.

Овај важан догађај за најмлађе становнике Петрићевца, али и лијепо вријеме измамили су у петак малишане, њихове родитеље и представнике мјесне заједнице да подијеле радост због новог кутка за игру. Част да отвори игралиште имао је градоначелник Игор Радојичић.

- Захвалио бих свима који су учествовали у акцији, јер су омогућили да дјеца из овог насеља коначно добију игралиште - навео је Радојичић.

Он је рекао да је велика акција изградње игралишта Градске управе и друштвено одговорних компанија једна од најбоље прихваћених активности од грађана.

- Завршили смо седам игралишта, а у току је градња још четири - нагласио је Радојичић.

Градњу игралишта на Петрићевцу иницирали су савјет ове мјесне заједнице и одборник Драшко Станивуковић, а њихову идеју су подржали Градска управа и предузеће „Жуте зграде - Фортуна“. Станивуковић је рекао да је ово прво игралиште које је изграђено на том насељу у посљедње четири деценије.

- У градњу је уложено 20.000 КМ, а новац су донирали мјештани и привредници. Градска управа је обезбиједила неопходне дозволе, јер ова локација првобитно није била предвиђена за ту намјену - казао је Станивуковић.

Додао је да би ускоро требало да буде изграђена и стаза за шетњу око игралишта те постављене справе за вјежбање.

Власник предузећа „Жуте зграде - Фортуна“ Далибор Симић рекао је да је ово предузеће донирало земљиште за изградњу игралишта. Он је апеловао на грађане да чувају игралиште, како би дјеца имала лијеп простор за игру и дружење.

Међу првим малишанима који су уживали у новим справама за игру била је петогодишња Мартина Бојко која је рекла да су добили најљепше игралиште. Осмијех није скидао ни њен другар Војин Савић који је уживао у клацкању.

Чари савремено опремљеног игралишта ускоро ће моћи да осјете и њихови вршњаци у Новој вароши. У овом насељу би у понедјељак требало да буде отворено игралиште које је никло захваљујући донацијама предузећа „Елнос“ и „Тензо“.

Скупштина града

Коментаришући превирања у Скупштини града Игор Радојичић је рекао да је у протеклих годину било неуобичајено пуно прелазака одборника из једне политичке опције у другу.

- Да је градска власт радила лоше бјежали би и наши људи, али то није случај с обзиром на то да смо много почели и урадили на терену. Свакодневно сам у контакту са активистима опозиције који желе да се придруже ономе што радимо - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана