Слога гради друштвени дом у засеоку Милаковић код Поткозарја

Јасмина Перишић
Слога гради друштвени дом у засеоку Милаковић код Поткозарја

Бањалука - Мјештани засеока Милаковићи у Поткозарју удружили су снаге и граде друштвени дом у овом засеоку како би имали мјесто за окупљање и дружење.

Иницијативу за завршетак овог објекта, чија је изградња започета још деведесетих година прошлог вијека, покренуо је мјесни одбор Социјалистичке партије Поткозарја са народним послаником Недјељком Милаковићем на челу.

- Као људи од акције, посвећени изградњи, кренули смо у акцију прикупљања добровољних прилога како бисмо довели у функцију мали друштвени дом чија је градња почела пред почетак Одбрамбено-отаџбинског рата и стала. С обзиром на досадашњи одзив мјештана, поменути простор од педесетак квадрата највјероватније ћемо проширити, како бисмо га користили за окупљања и дружења у слози, како и доликује - рекао је Милаковић.

Он је навео да су заједничким снагама мјештани Милаковића сакупили око 10.000 КМ.

- У нашем засеоку тренутно живи око 200 становника. Народ је заиста сложан и требало је само да се јави идеја па да одлучно кренемо у акцију. Протекле недјеље нас 36 је било у акцији и успјели смо да завршимо бројне бетонске радове на дому. Набавили смо и столарију, потребно је да обновимо и кров. Акцију смо покренули угледавши се на начин рада отприје 50 година, када се добровољним акцијама и солидарношћу изграђивало много тога од домова преко пруга до путева - напомиње Милаковић.

Нагласио је да житељи градског подручја треба да слиједе примјер оних из сеоског.

- Било би добро када би градска Скупштина донијела одлуку по којој ће заједнице етажних власника око своје зграде уређивати простор и косити траву да се не баца новац из буџета за те намјене, већ да улажемо у инфраструктуру - рекао је Милаковић.

Нагласио је да има доста оних који више не живе у Милаковићима, али су се јавили да допринесу акцији.

- Да је слога нешто чиме се можемо подичити свједочи и чињеница да смо прије двије године покренули иницијативу о помену и служењу парастоса жртвама усташког злочина на подручју Ивањске и Пискавице. Усташе су побиле 560 цивила са тог подручја, а сјећању на невино страдале, поред великог броја мјештана, присуствује и сами политички врх - казао је Милаковић.

Водовод

Недељко Милаковић рекао је да ће се трудити свим силама да буде ријешен проблем са водом у Милаковићима.

- Поднијећемо иницијативу градоначелнику како би била изграђена водоводна мрежа и становништво имало нормално напајање водом - рекао је Милаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана