Слободне парцеле искористити за производњу хране

Срна
Слободне парцеле искористити за производњу хране

БАЊАЛУКА - Удружење грађана "Градске баште" покренуло је иницијативу "Мотике у руку да нахранимо Бањалуку" да би промијенили начин размишљања свих људи и подржали све који производе храну.

Акцију је подржала и начелник градског Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање Маја Јовановић која је на кориштење дала парцелу за узгој домаће хране.

Јовановићева је рекла Срни да ће четири породице на парцели у насељу Старчевица моћи узгајати поврће природним препаратима без хемије.

Она је навела да ће сутра са тим породицама и испарцелисати земљиште на четири дијела да би могли почети са природним узгојем поврћа.

"Придружила сам се овој акцији и даћу на кориштење своје парцеле за породице које желе да узгоје за себе домаће производе. На овај начин желим да дам допринос у подизању свијести грађана да се свако парче слободне земље може искористити за производњу хране", објаснила је Јовановићева.

Он сматра да епидемија сигурно утицати на свијест грађана и вјерује да ће се људи окренути још више ка природи и природном.

Предсједник Удружења грађана "Градске баште" Милка Тамамовић рекла је Срни да је заинтересованост и одазив грађана добар.

Она је позвала људе који имају земљу у окружењу Бањалуке, а ове године неће је користити да се одазову и дају је на кориштење.

"У насељима Паприковац, Лауш и Лазарево нема парцела, а било би корисно с обзиром на смањену могућност кретања да људи што ближе својим домовима могу добити парцелу да обрађују", навела је Тамамовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана