Слободан Гаврановић, градоначелник Бањалуке: Нема рата са ДНС-ом

Сања Амиџић
Слободан Гаврановић, градоначелник Бањалуке: Нема рата са ДНС-ом

Бањалука - Нема рата са Демократским народним савезом и од првог дана спреман сам на сарадњу са коалиционим партнерима у Скупштини града.

Ово је јуче изјавио градоначелник Слободан Гаврановић коментаришући  актуелне односе унутар владајуће коалиције на нивоу града.

- Са ДНС-ом имам изузетну сарадњу већ десет година тако да не разумијем зашто у посљедње вријеме покушавају да блокирају рад градских институција. Понашање одборника ДНС на посљедњем засиједању градског парламента је било је у најмању руку чудно. Саопште да неће подржати ни један предложени документ а онда гласају за извјештаја предузећа чији директор из те странке - казао је Гаврановић.

Додао је да је у питању чиста политизација а не принцип којег се држи ДНС.

- Реализација програма који се усвајају на градском парламенту траје током цијеле године, а ДНС је нашао да у петом мјесецу тражи резултате. Средства како динамички долазе у буџет тако се покреће тендерска процедура и реализација планова. У ДНС-у то добро знају јер је практично до јуче функцију начелника одјељења за комуналне послове обављао њихов човјек - објаснио је Гаврановић.

Тврди да клуб одборника ДНС није тражио састанак са њим те да није истина да су његова врата за разговор са одборницима ове странке затворена.

- Нека у ДНС-у наведу бар један термин када су дошли на врата мог кабинета и затражили сусрет са мном а да нису били примљени. Увијек сам спреман за сарадњу са свима, па тако и са ДНС-ом - изричит је Гаврановић.

На питање новинара, да ли садашњи предсједник Скупштине града Будимир Балабан, који је иначе кадар ДНС-а, остаје на челу градског парламента, рекао је да ће то бити ускоро познато.

- У наредном периоду видјећемо да ли ће господин Балабан и даље обављати ту функцију - казао је Гаврановић.

Проблеми

Слободан Гаврановић је јуче разговарао са грађанима на "Кафи са градоначелником". Том приликом у први план су избила питања у вези са инфраструктуром, запошљавањем и социјалним статусом.

- У појединим мјесним заједницама проблем су путеви и клизишта који датирају још од прошлогодишњих поплава и настојимо да их што више ријешимо - казао Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана