Славље и растанак ученика Технолошке школе уз трубе ФОТО

Сања Амиџић фото: В. Стојаковић
Славље и растанак ученика Технолошке школе уз трубе ФОТО

Бањалука - Улични трубачи симболично су означили почетак прославе матурске вечери за више од 200 ученика Технолошке школе, али и практично одсвирали растанак од клупа, свакодневног дружења и једне од најважнијих етапа у животу свршених средњошколаца.

На испит зрелости матуранти су дошли у раскошним хаљинама и елегантним одијелима, а осмијех са лица није силазио дугачкој колони младости и љепоте, која је продефиловала у уторак увече Господском улицом до хотела “Босна”, гдје је уприличена прослава.

Већина матураната окупила се на Тргу Крајине и у парку “Петар Кочић”, гдје су се фотографисали са породицама и пријатељима, након чега су уз звуке трубе запјевали “Ђурђевдан”, “Ој другови је л' вам жао…”

Графички техничар Милан Васић је рекао да је срећан и тужан због завршетка средње школе.

- Другари са којима сам провео четири године у школским клупама постали су неизоставни дио мог живота и сигурно ће ми у наредном периоду много недостајати. Међутим, са друге стране срећан сам што завршавам школу, јер као млад и амбициозан човјек желим да напредујем и остварим свој циљ, а то је да се упишем на Електротехнички факултет - казао је Васић.

Фризер Милана Кнежевић није крила радост након завршетка средњошколског образовања.

- Ово за мене значи почетак нове етапе у животу. Постала сам зрелија и озбиљнија. Много је другачије него када идеш у школу и живиш опуштено - казала је Кнежевићева.

Она је додала да након средње школе планира да се запосли у једном од фризерских салона, јер је, како каже, то један од њених животних циљева.

Фотограф Вања Даничић срећан је што је завршио школу, а посебно због тога што је нашао посао у струци.

- Имао сам срећу да се одмах по завршетку школе запослим, што је веома ријетко. Волим свој посао и планирам да се у Бањалуци упишем на приватни факултет, смјер камера - казао је Даничић.

Матурант Божана Бранковић, која је дошла у пратњи породице и пријатеља, каже да ће средњу школу памтити по добром друштву и професорима.

 

 

- Током средње школе стекла сам добре пријатеље. Сада ми је жао што се растајем од њих и што нећемо свакодневно проводите вријеме заједно, али ћу и даље настојати да са њима останем у добрим односима, јер колико пријатеља имаш толико вриједиш - казала је Бранковићева.

Матуре

Матурско вече у петак прославиће и ученици завршних разреда Електротехничке школе и Опште гимназије Католичког школског центра.

- Ученици Школе ученика у привреди завршетак школовања прославиће у недјељу увече, 24. маја, у хотелу “Босна” са почетком у осам часова - стоји у распореду матура за ову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана