Славиша Сандић: Градићемо идуће године два моста

ELTA TV
Славиша Сандић: Градићемо идуће године два моста

Бањалука - „Идуће године градићемо два моста. Први је мост у Српски Топлицама. То је један од капиталних градских пројеката”, рекао је ово Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве у Градској управи града Бањалука гостујући у емисији Бањалучка хроника на Елта телевизији.

„Наш први покушај да добијемо извођача радова за мост у Српским топлицама није успио. Једна је понуда пристигла, која је била знатно већа у односу на процијењену вриједност. Треба рећи да ми, вриједност набавке, формирамо на основу пројектне документације, на основу искустава из претходних година. Очито да то више није мјерило, јер су цијене знатно веће. Шта је разлог томе, можемо само да анализирамо. Углавном, наша процјена није била добра. Ми смо повећали износ предвиђен за ту инвестицију за неких 400.000 КМ, идемо са авансом од 20 посто, и очекујемо да ће то бити стимуланс за извођача радова. Надамо се да ће се на идући јавни позив јавити њих више, те да ћемо већ ући у радове у фебруару или марту, односно чим то временски услови дозволе”, каже Сандић.

Мост у насељу Долац је највећи капитални пројекат. Након што је изабрано побједничко рјешење на међународном конкурсу, Одјељење за саобраћај и путеве урадило је пројектни задатак, а ради се на идејном и на главном пројекту овог моста, каже Сандић и додаје да је сама та инвестиција, али и пројекат подјељен у пет фаза.

„Једна од фаза је мост који треба да споји двије обале Врбаса, да изађе на Мачванску улицу. Једна од фаза је свакако приступна саобраћајница, ширење Булевара Цара Душана до самог моста, затим ширење Мачванске улице и излаз на Булевар Степе Степановића. Даље, излаз са булевара Степе Степановића на Источни транзит, док је посебна фаза уређење обалоутврде и пјешачки мост. Наша идеја је да до јесени наредне године ријешимо неопходан дио имовинско – правних односа, који је неопходан и да уведемо извођача радова у прву фазу”, додаје Сандић.

Осим о мостовима, Сандић је гостујући у емисији Бањалучка хроника говорио и о саобраћајницама које ће се градити у идућој години. Приортети су пут Лауш – Паприковац, а наставак градње путева могу да очекују мјештани Пријечана и Шарговца. Уз све то, наставља се и градња кружних раскрсница на подручју града.

„ Један од кружних токова који намјеравамо радити на основу споразума са Путевима Српске је онај који треба да буде изграђен код Леснине.  обећања да ће Путеви РС брзо расписати набавку, пошто смо ми доставили пројектну документацију. Са друге стране, такође са Путевима РС, потписали смо споразум за још два кружна тока. То је на укрштању Књаза Милоша и Булевар Милутина Миланковића, те кружни ток код Хиперкорта, тачније скретање на Приједорску цесту,” закључио је Сандић гостујући на програму Елта телевизије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана