Слава града Бањалука: Епископи Јефрем и Силуан служе Литургију поводом Спасовдана

Александар Стојановић
Слава града Бањалука: Епископи Јефрем и Силуан служе Литургију поводом Спасовдана

Крсна слава Града, Спасовдан, биће традиционално обиљежена Светом архијерејском Литургијом у Храму Христа Спаситеља уз саслужење Његовог преосвештенства епископа бањалучког Јефрема и Његовог преосвештенства епископа аустралијско-новозеландског Силуана, након чега ће улицама града кренути свечана спасовданска литија.

Како је потврђено "Гласу Српске" из Епархије бањалучке, програм обиљежавања почиње од девет часова, а након освећења славског жита и колача, архијереји са свештенством повешће свечани ход вјерника.

- Позивамо вјернике и све људе добре воље да присуствују молебану у Храму Христа Спаситеља, а касније и у спасовданској литији, како би својим присуством увеличали прославу овог великог празника и крсне славе града, а на све присутне апелујемо да се придржавају важећих епидемиолошких мјера - казали су из Епархије бањалучке.

Како је предвиђено програмом, у сриједу од 20 часова биће одржан културно-умјетнички програм под називом "У сусрет Спасовдану".

У четвртак у вечерњим часовима на платоу испред Храма Христа Спаситеља биће постављена изложба "Сакрална архитектура Епархије бањалучке".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана