Сладојевићева нови в.д. директора Центра за социјални рад

В. Поповић, С. Амиџић
Сладојевићева нови в.д. директора Центра за социјални рад

Бањалука - Вера Сладојевић је нови вршилац дужности директора Центра за социјални рад и она ће у најскорије вријеме преузети дужност. Тако је одлучио градоначелник Слободан Гаврановић.

Он је за “Глас Српске” изјавио да је ова одлука резултат састанка који је јуче ујутро имао са представницима Управног одбора, Синдиката, Вером Сладојевић и досадашњим в.д. директора Центра за социјални рад Дајаном Јаглица-Ђукић.

- Након разговора са представницима Центра избор је пао на Веру Сладојевић - потврдио је Гаврановић.

Смјену Јаглица-Ђукић градоначелник Гаврановић је раније образложио жељом да је поштеди ситуације којој је била изложена у градској Скупштини приликом разматрања извјештаја о раду ове установе и у медијима.

- С обзиром на све што се дешава у Центру, мислим да Дајана Јаглица-Ђукић не треба да носи сав терет јер је то особа која је прихватила руковођење Центром за социјални рад у заиста тешкој ситуацији - додао је Гаврановић.

Званичан приједлог за именовање Вере Сладојевић за в.д. директора Центра за социјални рад градоначелнику Гаврановићу је упутио Демократски народни савез (ДНС) крајем априла.

Ова директорска позиција према коалиционом договору са Савезом независних социјалдемократа (СНСД) и Социјалистичком партијом (СП) припала је ДНС-у .

Први оперативац Центра за социјални рад бира се већ трећу годину и до сада су пропала два конкурса за именовање директора, а градоначелник Слободан Гаврановић је најавио поништење и трећег.

Подсјећамо да је на првом конкурсу Вера Сладојевић била оцијењена као најбољи кандидат. Предложеним кандидатом нису били задовољни у ДНС-у, који је тражио поништење конкурса. На другом конкурсу Далила Бојић-Ролд из ДНС-а оцијењена је као најбољи кандидат, али је добила негативно мишљење Комисије за избор и именовања, због чега је расписан трећи конкурс. На посљедњем конкурсу највише бодова добила је Сладојевићева, 123, док је другопласирана била Бојић-Ролд са 113 бодова.

Услови

Слободан Гаврановић је раније образложио да и посљедњи конкурс мора бити поништен јер прворангирани кандидат Вера Сладојевић није испунила све услове које прописује Закон о министарским именовањима.

- Она има највећи број бодова, али нема подршку већине чланова комисије и не може бити предложена као кандидат - објаснио је том приликом Гаврановић.

 

 

Именовања

- Борка Вукајловић је управљање овом установом преузела 2004. године, а на мјесту в. д. директора била је од априла 2013.

- Дајана Јаглица-Ђукић је позицију в.д. директора преузела од Борке Вукајловић средином 2014. године

- Вера Сладојевић је од данас нови в.д. директора умјесто Дајане Јаглица-Ђукић

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана