Сладојевићева корак до именовања за директора Центра за социјални рад?

Сања Амиџић
Сладојевићева корак до именовања за директора Центра за социјални рад?

Бањалука - Градска управа расписала је нови конкурс за избор директора Центра за социјални рад. Да ли ће из четвртог покушаја бити и изабран први човјек ове установе знаће се у наредних мјесец или два, јер је конкурс отворен до 24. јуна, а потом ће градоначелник Слободан Гаврановић упутити приједлог градској Скупштини.

Како "Глас Српске" незванично сазнаје, тренутно највише шансе за ту функцију има садашњи вршилац дужности директора Вера Сладојевић, коју је половином маја на ову дужност поставио управо градоначелник Гаврановић.

Позиција руководиоца Центра, према договору владајуће коалиције на нивоу града, Савеза независних социјалдемократа (СНСД), Демократског народног савеза (ДНС) и Социјалистичке партије (СП), припада кадру ДНС-а.

Шеф Клуба одборника ДНС-а у Скупштини града Боран Босанчић рекао је да ће за 15 дана бити познато име кандидата за ову функцију.

- Узећемо у разматрање тренутног в.д. директора Веру Сладојевић, која је и била приједлог ДНС-а за ову позицију. Сабраћемо њене резултате, које је постигла за ових мјесец колико је на челу Центра и донијети коначну одлуку - казао је Босанчић.

Додао је да постоји могућност да поново буде предложена и Далила Бојић-Ролд, коју је раније предлагао ДНС за поменуту позицију. Далила Бојић-Ролд, иако је испуњавала све услове, након трећег конкурса је одустала.

Замјеник шефа Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Драшко Илић рекао је да, ако све буде у складу са коалиционим договором, СНСД ће подржати приједлог ДНС-а.

- Тим поводом нисмо још имали састанак са коалиционим партнерима, али ако остане све по ранијем договору, ми ћемо подржати кандидата ДНС-а, јер њима и припада та позиција - казао је Илић.

Одборник Социјалистичке партије у Скупштини града Милан Милаковић рекао је да ће се током гласања за избор директора Центра за социјални рад водити коалиционим договором.

- То мјесто припало је ДНС-у, тако да они треба да изаберу свог кандидата којег ћемо ми подржати - казао је Милаковић.

На засједању градског парламента, које је заказано 16. јуна, на дневном реду у склопу кадровских питања требало би да буде уврштена и одлука о расписивању новог конкурса за избор директора Центра за предшколско васпитање и образовање.

Именовање

Градоначелник Слободан Гаврановић половином маја именовао је Веру Сладојевић за новог в.д. директора Центра за социјални рад. Сладојевићева је након трећег конкурса, који је расписан за избор директора ове установе, била званичан приједлог ДНС-а за функцију в.д. директора. Прије Сладојевићеве Центром је управљала Дајана Јаглица-Ђукић, која је смијењена по налогу градоначелника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана