Скупштинску већину чиниће 19 одборника, конститутивна сједница 5. јануара

Срна
Скупштинску већину чиниће 19 одборника, конститутивна сједница 5. јануара

БАЊАЛУКА- На састанку новоизабраних одборника из реда СНСД-а и коалиционих странака у Бањалуци договорено је да ће већину у локалној Скупштини чинити 19 одборника, те да ће конститутивна сједница овог парламента бити одржана 5. јануара.

Правно озваничену већину чине одборници из СНСД-а, Социјалистичке партије, Уједињене Српске, Демоса, два самостална одборника и независни одборник из реда националних мањина Саша Чудић.

- То ће бити званична већина, а мени је као досадашњем потпредсједнику Скупштине Бањалуке припала обавеза да сазовем конститутивну сједницу парламента која ће почети поменутог датума у 10.00 часова уз одговарајући дневни ред - рекао је Чудић на конференцији за новинаре у просторијама Градске управе Бањалука.

Он је најавио да би на том засједању требало бити изабрано ново скупштинско руководство и урађено све што је потребно за рад локалног парламента у будућем периоду.

Будући шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић је рекао да су данас потписане изјаве 19 одборника владајуће коалиције о заједничком дјеловању у Скупштини Бањалуке.

- Због одговорности према грађанима сматрамо да морамо што прије конституисати локалну скупштину и радна тијела да би град могао функционисати - рекао је Топић.

Он очекује од актуелног градоначелника да се што прије достави нацрт градског буџета и одлуку о привременом финансирању.

Топић је рекао да директор градске фирме "Аквана" Ведран Митровић, према његовим информацијама, није поднио оставку градоначелнику Драшку Станивуковићу, како је то раније било објављено.

- То је био џентлменски договор у смислу да ће до тога можда доћи ако се испоштују услови које је директор "Акване" договорио са градоначелником. Али колико сам упућен, Станивуковић је радницима те фирме прије три дана обећао исплату двије заостале плате, што је у бруто износу око 150.000 КМ. Међутим, до јутрос, у разговору са радницима, сазнао сам да они нису добили та средства - рекао је Топић.

Он је оцијенио да је такво понашање Станивуковића очекивано с обзиром на то да је на сцени Бањалуке у посљедњим данима превише популистичких изјава и потеза.

- Али, ту су грађани Бањалуке, па нека то оцијене - рекао је Топић.

Одборник Уједињене Српске Невен Станић је рекао да је данас потврђена приврженост владајућој коалицији, те да ће та странка са три одборника учествовати у скупштинској већини.

- Учествоваћемо у свим пројектима и активностима усмјереним ка развоју Бањалуке - поручио је Станић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана