Скупштинска већина се није појавила, сједница Скупштине града одгођена за седам дана

Јелена Танацковић
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Наставак 13. сједнице Скупштине града Бањалука заказана за данас неће бити одржана, јер сједници неће присуствовати скупштинска већина.

Наставак сједнице у Скупштини града Бањалука помјерена је за седам дана, јер се данас у скупштинским клупама појавило осам одборника града Бањалука.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да се сценарио понавља.

- Сједнице које се отказују, којих нема, значи блокада до краја које је трајало до почетка прошле године. Нема ни једне сједнице која не траје неколико седмица - рекао је Станивуковић.

Истиче да је овај начин исцрпљујући за рад града.

- Регулациони планови ће морати да чекају, као и тачке. Ово исцрпљује наш град и наше ресурсе. Патолошки ме мрзе, али начин на који то раде штете граду и грађанима - казао је Станивуковић.

Станивуковић истиче да нема разлога и објашњења што нема сједнице, а да је дужност предсједника Скупштине града била да дође и утврди да не постоји кворум. Он је предложио ванредну сједницу поводом рјешења проблема за јавни градски превоз.

- Ако нема Сједнице и тачке о превозу, нема рјешења него. Ми смо понудили рјешење за превознике и више од тога не можемо дати, а то је цјеновник од 15 одсто и да суфинансирамо категорије које су најугроженије - рекао је Станивуковић.

Саша Лазић одборник у Скупштини града Бањалука каже да се ствари које се овако дешавају је злочин према грађанима Бањалуке.

- Да се неко усуди да одбије изградњу градског парка, пословне зоне у Рамићима и силних других одгађања које су битне за функционисање града, то није нормално. Ово није први пут да нема кворума. Направљена је подјела да би они могли опстати - рекао је Лазић.

Лазић додаје да ће почети петиција за изградњу парка 9.маја када град одржава програм за дружење са грађанима на локацији између Булевара српске војске, Улице Франа Супила, Универзитетског града и ријеке Врбас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана