Скупштина града: Превозницима 300.000 КМ субвенција

Срна
Скупштина града: Превозницима 300.000 КМ субвенција

БАЊАЛУКА - Одборници су на четвртој ванредној сједници Скупштине града расправљали о 12 тачака дневног реда, а усвојени су сви приједлози, између осталог, одлуке које дефинишу одређене грантове, али и субвенције за јавни градски превоз од око 300.000 КМ и то за јануар, фебруар и март.

Предсједник Скупштине града Младен Илић истакао је да сједница протекла у добром тону и уз консензус одборника.

- Ово је начин на који треба да функционише Скупштина. Усвајањем ових одлука смо доказали да Скупштина не бојкотује рад Градске управе. Дајемо шансу да кроз све програме подржимо рад нове градске администрације те да желимо да се поштује институција Скупштине града. Бањалука је сада добила прилику за наставак инфраструктурних пројеката - казао је Илић. 

Додао је да је износ субвенција за јавни превоз од 200.000 КМ градоначелник Драшко Станивуковић амандманима повећао на 300.000.

- Тај износ ће бити расподијељен за све превознике. Имаћу састанак са њима, а субвенције су усмјерене ка рјешавању свих проблема нагомиланих у протекла три мјесеца - рекао је Илић.
Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Драгослав Топић рекао је да је јавни превоз изузетно значајан те да би без њега град стао. 

- Морам нагласити да сам љут на превознике, јер нису изашли у сусрет школарцима, посебно из сеоских подручја. За овакве ствари треба имати више слуха. Сматрам да би продужавање мјесечних карата требало помјерити са 25. на 15. мај - истакао је Топић.

Градоначелник је казао да је ова сједница веома важна за функционисање града.

- Ово су одлуке које прате извршење буџета, културе, спорта, али и субвенција превозницима. Након усвајања одлука слиједе исплате спортистима, култури, али и асфалтирање путева, што није могло док нисмо усвојили ове одлуке - навео је Станивуковић.

Одборници су, између осталих, расправљали и гласали за приједлог уређења грађевинског земљишта, заједничке комуналне потрошње, утврђивање новчаног учешћа родитеља за боравак дјеце у Центру за предшколско васпитање и образовање, одлуке о остваривању права на накнаду за смјештај у породици за лица која остварују право на смјештај у установу, суфинансирања културно-умјетничког аматеризма, календар културних догађаја за ову годину и друго.

МОСТ У ЧЕСМИ

Драшко Станивуковић је казао да ће град у наредних десет дана објавити листу пројеката који ће бити реализовани уз подршку Владе Србије. 

- На састанку са предсједником Александром Вучићем је речено да ће пројекте, које град одабере, подржати Србија. Наши људи у Чесми процјењују ситуацију да видимо колико новца ће бити потребно за експропријацију. Пројектну документацију и идејно рјешење смо завршили и у наредних 15 дана ћемо мјештанима презентовати цијели пројекат и изглед моста - навео је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана