Скупштина града: Похвале за рад СЦ Борик

Срна
Скупштина града: Похвале за рад СЦ Борик

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је у току сједница Скупштине града, на којој су одборници усвојили дневни ред са 91. тачком.

 Између осталог, дискутовали су о пословању Спортског центра Борик за прошлу, као и плану рада за ову годину.

Спортски центар Борик задржао је, упркос пандемији, квалитет и континуитет у раду. Све потешкоће успјешно су превазиђене, те услуге спорта никоме нису биле ускраћене, истиче директор ове установе Ненад Талић.

- Како је 20 одсто термина отказано одлукама Републичког штаба, достигли смо 350.000 - већи број услуга у односу на буџет који нам је додијељен и на те услуге - рекао је Талић.

Након извјештаја о пословању Спортског центра за 2020. годину, одборници су једногласно похвалили пословање ове установе, те усвојили извјештај.

- Жеља нам је да дамо допринос, а један до њих је и да додијелимо СЦ Борик дворану на Булевару Степе Степановића, како бисмо олакшали рад директору ове установе и спортским колективима - рекао је Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука.

До краја године, у функцији поред дворане на Старчевици, требало би да буде и дворана на Лаушу, што ће додатно растеретити термине за спортске клубове, истиче Талић.

- Ове двије дворане биће у склопу основних школа у насељима и њих ће до 17.00 часова користити ђаци тих школа, а у поподневним часовима - спортисти у вечерњим терминима - рекао је Талић.

И градоначелник Драшко Станивуковић похвалио је рад Спортског центра Борик и најавио нова улагања у спортску инфраструктуру.

- Мислим да ће Град Бањалука са ових пет милиона од спортских терена и дворана, заокружити комплетну причу - рекао је станивуковић.

На дневном реду Скупштине је и више регулационих планова, те одлука о продужењу закупа под посебним условима за више удружења. Пета редовна сједница Скупштине града Бањалука, посљедња је пред љетну паузу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана