Скупштина града о кадровским промјенама: Малиновић мијења Ђурицу

Весна Поповић
Скупштина града о кадровским промјенама: Малиновић мијења Ђурицу

Бањалука - Досадашњи шеф Одсјека за образовање, здравство и социјалну заштиту Миленко Малиновић требало би да на идућој сједници Скупштине града буде именован за вршиоца дужности начелника Одјељења друштвених дјелатности умјесто Раденка Ђурице. Ђурица је изабран за предсједника Комисије за концесије РС и напушта Градску управу.

Потврдио је то предсједник Комисије за избор и именовања Здравко Јосиповић и додао да ће то бити дио кадровских питања које ће ова комисија разматрати у понедјељак 26. октобра.

Казао је да ће те одлуке бити додате на дневни ред идуће сједнице градског парламента чије одржавање је планирано за 27. октобар. 

- На састанку Комисије и Скупштине биће расправљано о разрјешењима досадашњег начелника Одјељења за друштвене дјелатности Раденка Ђурицу и директора Градске развојне агенције (ЦИДЕА) Ненада Рачића. Исто тако биће предложено одборницима да се донесе одлука о објављивању конкурса за избора на ове двије важне функције  - навео је Јосиповић.

И Рачић као и Ђурица су поднијели оставке на своје функције због преласка у Комисију за концесије РС.

Јосиповић није могао прецизирати ко ће обављати функцију вршиоца дужности директора ЦИДЕА по одласку Рачића.

Ово директорско мјесто по каолиционом договору, Савеза независних социјалдемократа (СНСД), Демократског народног савеза (ДНС) и Социјалистичке партије (СП), припада кадру СНСД-у.

Шеф клуба одборника ове странке Душко Рачић није могао прецизирати ко би то могао бити.

- Градоначелник Слободан Гаврановић може именовати  в.д.  директора било које установе без консултације Скупштине града. Имали смо састанак клуба и неколико имена је у игри али пошто градоначелник није био присутан не знам каква је његова коначна одлука - навео је Рачић.

До закључења овог броја "Гласа Српске" нисмо успјели добити информације од градоначелника Слободан Гаврановића кога је именовао за в.д. директора ЦИДЕА.

Рачић

Директор Градске развојне агенције Ненад Рачић  рекао је да ће на овој функцији остати до 1. новембра.

- Пошто прелазим у Комисију за концесије Републике Српске  требао би предати дужност свом насљеднику али још не знам ко би то могао бити - казао је Рачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана