Скупштина града Бањалука усвојила Нацрт буџета

Срна
Скупштина града Бањалука усвојила Нацрт буџета

БАЊАЛУКА - Одборници Скупштине града Бањалука данас су једногласно усвојили Нацрт буџета града за ову годину у износу од 149,4 милиона КМ и упутили га у јавну расправу.

Град Бањалука позива све грађане да се у наредних седам дана укључе у доношење градског буџета слањем својих приједлога и сугестија на Нацрт, и то путем писаних дописа у бањалучку Градску управу или електронском поштом ([email protected]), саопштено је из ове управе.

Одборници на данашњој сједници нису гласали о приједлогу одлуке о утврђивању стопе пореза на непокретности на подручју града, с обзиром на то да је усвојен закључак да се предложена одлука врати предлагачу да прибави мишљење заинтересованих органа, физичких и правних лица и привредне и друштвене заједнице, као и да испита ефекте и посљедице примјене одлуке и да је допуни у складу са прибављеним материјалима.

Приједлог градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да Милада Шукало буде изабрана за његовог замјеника није добио подршку скупштинске већине.

Станивуковић сматра да је то још једна опструкција.

- Показујемо спремност на сарадњу, што показује и чињеница да ћемо уважити приједлоге на Нацрт буџета, да смо уважили приједлог скупштинске већине за избор секретара Скупштине и одборници ПДП-а и они који подржавају градоначелника немају проблем с тим - рекао је Станивуковић.

Он је додао да није спреман за политичку трговину у вези са замјеником градоначелника за неке друге позиције и функције.

На данашњем засједању, у оквиру тачке дневног реда о кадровским питањима, за секретара Скупштине града Бањалуке именован је Игор Шукало, који је положио свечану заклетву.

Донесене су и одлуке о објављивању јавних конкурса за директоре Центра за предшколско васпитање и образовање, Центра за образовање одраслих и Градске развојне агенције.

Прихваћене су информације о раду прихватних станица за дјецу и омладину затечену у скитњи, односно просјачењу, те за одрасле и стара лица затечена у скитњи и у стању социјалне потребе.

Усвојен је и Програм и план дератизације, дезинсекције и дезинфекције, у којем је наведено да спровођење мјера систематске дератизације, дезинсекције и дезинфекције на подручју града има за циљ превенцију заразних болести које на човјека преносе глодари, инсекти и микроорганизми, а тиме и унапређење здравственог стања становништва, те превенцију економске и друге штете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана