Скупштина града Бањалука: Одлука о нерадној недјељи на идућој сједници

Јелена Танацковић
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА - Недјеља је дан за породицу, дан за наше ближње и оне које волимо, поручио је данас градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Одлука о нерадној недјељи требало би да се нађе на дневном реду наредне сједнице Скупштине града, а Станивуковић је на данашњој конференцији за новинаре рекао да је одлука стратешка и рационална.

- Урадили смо одређена истраживања, као и тржишна. Када извучете просјек у трговинама је запослено преки 60 одсто жена, мајки… Први њихов слободан дан је сваки 10. или 14. дан, а то значи разједињена породица - рекао је Станивуковић.

Додао је да је фокус на породици, те да ће сва политика бити усмјерена на то.

- Број радника би се само прерасподијелио, а град је спровео анкету гдје се 93 одсто људи позитивно изјаснило о нерадној недјељи. Треба да будемо јединствени у том погледу, да мијењамо навике и менталитет - казао је Станивуковић.

Истакао је да је политичари не би требало да гледају кроз политику, а да мајкама изађу у сусрет.

- Пекаре и цвјећаре ће радити до 12 часова, али уколико они то желе, а сви остали неће моћи радити. Чврсто стојим иза овога, сматрам да све локалне самоуправе треба да ово испоштују - казао је Станивуковић.

++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана