Скупштина града Бањалука данас о јавном превозу

Јелена Танацковић
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА - Тринаесто засједање Скупштине града Бањалукa почело је јутрос актуелним часом, а на дневном реду пред одборницима наћи ће се бројна важна питања попут приједлога програма додјеле субвенција пословним субјектима, приједлога одлука о привременом заузимању јавних површина, те о давању земљишта у закуп.

На приједлог градоначелника Драшка Станивуковића, на дневном реду требало би да се нађе приједлог одлуке о утврђивању цјеновника јавног градског и приградског превоза.

Након што је Комисија за просторно уређење, заштиту околине, културног и природног насљеђа дала "зелено свјетло" приједлогу израде регулационог плана који предвиђа изградњу највећег градског парка између Булевара српске војске, улице Франа Супила, Универзитетског града и ријеке Врбас и ова тачка ће се наћи пред одборницима.

Тачке које се односе на продају земљишта и хале у Пословној зони у Рамићима нису добиле подршку Комисије за привреду и развој, па ове тачке неће бити предмет разматрања скупштинског засједања.

Градоначелник је током актуелног часа рекао да би требало да буде допуњен дневни ред приједлогом одлуке о утврђивању цјеновника јавног градског и приградског превоза, те одлуке о помоћи Љубиње и Берковићу у санирању посљедица земљотреса.

- Ако не усвојимо нови цјеновник, превозници нас могу тужити. Превозници траже 25 одсто, али смо договорили да то буде 15 посто, иако је њихов захтјев реалан - рекао је Станивуковић.

Тачке које се односе на продају земљишта и хале у Пословној зони у Рамићима нису добиле подршку Комисије за привреду и развој. Сједници присуствује 19 одборника. Одборници су тренутно на паузи до 12 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана