Сједница Скупштине града Бањалука 17. маја о новом цјеновнику за јавни градски и приградски превоз

Јелена Танацковић
Foto: Ј.Т.

БАЊАЛУКА- На данашњој сједници Колегијума Скупштине града Бањалука заказана је шеста ванредна сједница Скупштине града за уторак, 17.маја са почетком у десет часова о усвајању новог цјеновника за јавни градски и приградски превоз, те  именовању кадрова у јавним установама града и одлуке о финансирању омладинских организација.

Градоначелник Драшко Станивуковић  предложио је ванредну сједницу на којој би се ријешили проблеми у јавном градском превозу, док је са данашњег засједања Колегијума Скупштине града одлучено  да ће се на дневном реду наћи тачке које се односе на именовање чланова управних одбора више установа.

Пет јавних установа које су без управних одбора су Центар за предшколско васпитање и образовање, Центар за социјални рад, Дом здравља, Градска развојна агенција, те  Бански двор -Културни центар

Предсједник Скупштине града Младен Илић рекао је  да нису спремни да подрже одлуку да грађани плаћају скупље карте.

- Сматрамо да град има у буџету довољно средстава да може да финансира. Они су претходних дана протестовали да ли ће наставити до уторка, не знам- рекао је Илић.

Градоначелник Драшко Станивуковић истакао је да је дневни ред који је дошао у мају требао бити у априлу мјесецу.

- Једноставно одређене ствари касне, тако губите вријеме, новац. За јавни превоз смо све рекли, биће 15 одсто и то град преузима на себе 90 одсто средства - рекао је Станивуковић.

Истакао је да је новитет да ће дио ученика који путује од Аде у школу на Старчевицу имати бесплатан превоз.

- Ми на руралним мјестима испод 4 километра преузимамо на себе, на поједеним мјестима још анализирамо. У јуну и јулу пензионере очекује бесплатан превоз - казао је Станивуковић.

Подсјећамо, наставак редовне сједнице Скупштине града наставиће се сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана