Скуп радости и подршке родитељству

Невена Бунић
Скуп радости и подршке родитељству

Бањалука - Пјесмицама и плесом малишана, уз незаобилазног ТВ лика Ниџу Радозналца увесељавана је најмлађа публика на "Конференцији беба", која је у уторак увече одржана у парку "Петар Кочић". Био је то скуп дјечије радости и подршке једној од најважнијих улога у животу - родитељству.

Неколико стотина малишана дошло је да се забави на смотри коју су организовали Градска управа и Министарство за породицу, омладину и спорт.

- Ово је изузетно важна манифестација, јер на овај начин пружамо подршку традиционалној породици и шаљемо поруку паровима да не треба да одгађају родитељство. Нажалост, годинама имамо негативан природни прираштај, то је проблем о којем сви морамо повести рачуна. Породица је основна ћелија друштва у којој стичемо сигурност - поручила је министар за породицу, омладину и спорт Јасмина Давидовић.

Сви малишани су добили мајицу и шеширић, а обезбијеђени су и поклони.

- Ово је најмасовнија "Конференција беба" у Републици Српској до сада. Циљ окупљања је јачање породице и родитељства и ово је само једна од мјера коју град спроводи на пронаталитетној политици - рекао је в.д. начелника Одјељења за здравство, омладину и спорт Драган Бањац.

На манифестацији су проглашени побједници у три категорије. Софија Ратковић је беба са највише браће и сестара, у категорији најстарије бебе прво мјесто подијелили су Никола Руњо и Милкица Николић, а најмлађе бебе су Катарина Вучановић, Георгије Савић и Марија Тадић.

Мајка једне од најстаријих беба Милице, Тања Николић каже да овај догађај подстиче све да имају више дјеце.

- Надам се да ће се млади парови чешће одлучивати за родитељство, јер нема ничег љепшег ни важнијег од сопственог дјетета. Ми свакако планирамо да имамо још дјеце, јер је Милица јединица - казала је Николићева.

Отац троје дјеце Ненад Пајдић свог двомјесечног сина Вука пријавио је у двије категорије - за најмлађу бебу и бебу са највише браће и сестара.

- Мислим да би требало да буде више оваквих догађаја у граду, на којима бисмо показали младима колико је важно бити родитељ - рекао је Пајдић.

Забава

Дјеца су уживала у наступима другара из вртића "Наша дјеца" и ОШ "Јован Цвијић" и вокалног атељеа "Мама вокс". Поред њих било је више дјечијих аниматора. За спортски угођај побринуо се Атлетски клуб Бањалука, док је Удружење "Сва дјеца свијета" помогло у организацији "Конференције".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана