Школа у Дебељацима добила централно гријање

Срна
Школа у Дебељацима добила централно гријање

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић посјетио је јутрос подручно одјељење Основне школе /ОШ/ "Станко Ракита" у насељу Дебељаци у којем је инсталирано централно гријање и у току је санација у оквиру овогодишњег плана санације 16 градских и приградских школа, вриједног око 600.000 КМ.

Радојичић је рекао новинарима да су учионице у школи у Дебељацима раније загријаване пећима.

"Сада је инсталирано централно гријање, купљени су нови котлови и услови за рад биће бољи", нагласио је Радојичић.

Он је навео да се прошле године радило на 19 објеката у граду, а ове године се, заједно са Министарством просвјете и културе Републике Српске и уз помоћ предсједника Српске Жељке Цвијановић, ради у 16 градских и приградских школа.

Радојичић је рекао да је ових дана посјетио и неке друге школе, као и да је овај пут више посла на сеоским и приградским школама у којима је, како је навео, доста објеката са, нажалост, углавном мало дјеце.

"То су велики објекти који захтијевају прилична улагања и реконструкција се ради тамо гдје је шта приоритетно у овом моменту", додао је Радојичић.

Директор ОШ "Станко Ракита" Миленко Дујаковић рекао је да је град Бањалука финансирао изградњу централног гријања у подручном одјељењу Дебељаци, те да је инвестиција износила око 13.000 КМ.

Он је навео да у подручно одјељење у Дебељацима иде 78 ученика, те додао да ова школа константно има 70 до 90 ученика.

Дујаковић је рекао да је потребно урадити још неколико ситних промјена, те можда промијенити столарију на двије учионице.

У оквиру великог пројекта обнове 16 школских објеката, вриједног око 600.000 КМ, из градског буџета је обезбијеђено 150.000 КМ, из ресорног министарства, односно Владе Републике Српске 400.000 КМ, а предсједник Републике Жељка Цвијановић обезбиједила је 57.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана