Скокови са моста отворили "Љето на Врбасу": Арсенић бањалучка ласта

Јелена Танацковић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Скоковима са Градског моста, једним од заштитних знакова “Љета на Врбасу” званично је данас отворена ова, традиционална спортска манифестација.

Побједник престижног такмичења, 69. по реду скокова у конкуренцији од 25 такмичара је Игор Арсенић из Бањалуке, друго мјесто освојили су Милош Којић из Модриче и Александар Алексић из Ужица .

Такмичари су скакали у двије серије, квалификације и финале, а потом су изабрана три најљепша скока “ласте са Врбаса” , а награде су уручили градоначелник Драшко Станивуковић, предсједник Скупштине града Младен Илић и директорица Туристичке организације града Бањалука.

Игор Арсенић из клуба "Бањалучка ласта" истакао је да припреме трају од јуна мјесеца.

- Спремали смо се на ријеци Сутурлији и у Дервенти гдје смо увјежбавали сигурне скокове што смо и показали. Конкуренција је била јака, као и сваке године гдје свако може да скочи лијепу и сигурну ласту - казао је побједник овогодишње " ласте на Врбасу".

Сјајним скоком освојивши  друго мјесто, Милош Којић  из Модриче истиче да је ово за њега јако значајан резултат.

Његов колега Александар Алексић освојио је бронзу скоком са Градског моста, а ово је уједно био и његово десето јубиларно учешће у 69. традиционалној манифестацији.

Станивуковић је истакао  да ће град афирмисати додатно симболе града као што су, дајак и " бањалучка ласта " како би укључили све грађане.

- Позивам све грађане и туристе који су овдје да уживају у прелијепом амбијенту који није био искориштен на овај начин. Ово је само почетак бањалучког љета, а дајак пристаниште даје посебну чар за све што радимо - казао је Станивуковић, додајући, да ће град Бањалука уз Туристичку организацију радити на додатно на овом догађају.

Директорица Туристичке организације Бањалука Драгана Вуклиш нагласила је да је ово најстарија манифестација у граду на Врбасу која сљедеће године слави седам деценија постојања.

- Ово нам даје додатни мотив да је унаприједимо и побољшамо. Поред скокова који су у оквиру програма, грађане очекује наредне двије седмице припремљен је богат садржај, а суграђани ће уживати у добро познатим догађају “Плес под звијездама” у парку “Петар Кочић”, биоскопу на отвореном на тврђави Кастел, као и традиционалној трци дајак чамаца - казала је Вуклиш.

Предсједник Скупштине града Младен Илић истиче да се оваквим догађајем могу бити поносни сви Бањалучани.

- Такмичари који су дошли из региона прави су показатељ да можемо бити поносни на све ово. Туристички капацитети које имамо у граду и његовање традиције даје нам за право да се можемо надати да ће се Бањалука поставити на туристичку мапу Европе - казао је Илић.

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ ФОТОГРАФИЈА

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана