Скокови са моста отварају “Љето на Врбасу”

Александра Тодоровић
Скокови са моста отварају “Љето на Врбасу”

БАЊАЛУКА - Скоковима са Градског моста, једним од заштитних знакова “Љета на Врбасу”, у недјељу, 11. јула, од 15 часова биће и званично отворена ова, традиционална спортска манифестација.

Из ЈУ Туристичке организације града Бањалуке, која је организатор манифестације, саопштили су да је за учешће у скоковима са Градског моста пријављено више од 20 скакача и то из Бањалуке, Зенице, Сарајева, Мостара, Коњица, Цазина, Ужица и Крагујевца.

Нешто раније у недјељу, са почетком у 14 часова, најављен је наступ ронилаца и спасилаца Ронилачког клуба “Бук”.

- Манифестација “Љето на Врбасу” уобичајено почиње другог викенда у јулу, а ове године њено 68. издање до 25. јула понудиће више спортских и културно-забавних активности - казали су из Туристичке организације града.

Тако је, према програму манифестације “Плес под звијездама” најављен за 17. јул на плажи испод дворане “Обилићево”, док је сутрадан 18. јула предвиђен биоскоп на отвореном на платоу тврђаве Кастел.

У завршном дијелу манифестације 25. јула предвиђене су трке дајак чамаца, избор најљепшег дајака и “Котлићијада” на плажи Абација.

Нагласили су да манифестација сваке године окупи велики број умјетника, спортиста, забављача и других бањалучких удружења и појединаца који својим активностима на обалама Врбаса заједничким снагама настоје да приреде, из године у годину, што боље садржаје.  

Предсједник Дајак клуба Андреј Замоло казао је за “Глас Српске” да ове године очекују учешће великог броја дајкаша, те да се већ увелико припремају и уређују своје чамце за ову манифестацију.

- Прошле године је, нажалост, због пандемије био мало скромнији програм и одржан је само ривалски дио вожње дајак чамцима. Зато ове године очекујемо богат садржај и највећи број учесника до сада. Пријављени ће се такмичити у три категорије и то јуниори, сениори и ветерани - нагласио је Замоло.

Историјат

Манифестацију на Врбасу су први пут организовали чланови Клуба академичара Бањалука још давне 1953. године под називом “Карневал на Врбасу”.

Крајем 70-тих година манифестација мијења име у “Сусрети на Врбасу”, а од 1995. добија данашње име “Љето на Врбасу”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана