Скејт парк ниче код дворане “Обилићево”

С. Б.
Скејт парк ниче код дворане “Обилићево”

БАЊАЛУКА - Покренуте су активности на реализацији пројекта изградње првог скејт парка у Бањалуци, по узору на свјетске и европске градове, саопштили су представници града.

Додали су да су до сада урађени урбанистичко-технички услови и идејни пројекат са сагласностима надлежних институција те прибављени локацијски услови.

- Главни пројекат град је добио кроз донацију од предузећа “м:тел” у вриједности од 17.640 КМ - поручили су представници града.

У оквиру активности изградње скејт парка представници града одржали су и више састанака са представницима удружења скејтера.

Како је предвиђено, скејт парк требало би да буде изграђен на локацији у непосредној близини дворане “Обилићево”. Како је наведено у пројекту, као двије највеће цјелине издвајају се полигон за вожњу и урбани мобилијар са клупама за сједење који је расподијељен уз ободне ивице полигона за вожњу. “Улазна зона” се формира уз улицу Браце Поткоњака из које је предвиђен главни пјешачки приступ парку. Ту ће бити формирана поплочана платформа са мобилијарем за сједење. Други пјешачки приступ парку је са пјешачке стазе која се простире у правцу тока ријеке Врбас. Уз ту стазу се формира зона са мобилијарем за сједење и одмор.

Сама израда главног пројекта, како истиче савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало, била је изузетно захтјевна и подразумијевала је консултацију еминентних стручњака специјализованих за изградњу оваквих пројеката захтјевних у погледу и врсти материјала који се користе и саме технике изградње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана