Сједница Скупштине града још није заказана: Субвенције на дугом штапу

Јасмина Салопек
Сједница Скупштине града још није заказана: Субвенције на дугом штапу

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић поручио је да Скупштина града још није заказала сједницу на којој би била ријешена многа актуелна питања.

- Све ставке, попут подршке пољопривредницима и привредницима, субвенција за вртиће, субвенције за јавни превоз, гранта Дому здравља и слично, биће исплаћене одмах након проширења буџетског оквира и усвајања ребаланса буџета града за 2023. годину - истакао је Станивуковић.

Напоменуо је да се још чека да руководство Скупштине града закаже сједницу.

- Умјесто да почне да ради свој посао и закаже сједницу, како би била ријешена многа актуелна питања и биле усвојене важне одлуке, предсједник Скупштине града заједно са својим СНСД-ом заказује протесте пољопривредника којима управо због неодржавања сједнице нису исплаћени подстицаји. Какав парадокс, безобразлук и неодговорност - казао је Станивуковић.

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић јуче је подржао протест пољопривредних произвођача у парку на Булевару код новог кружног тока. Нинковић је истакао да је детектовао два проблема.

- Први проблем је тај што касне или нема исплата везаних за субвенције пољопривредницима - рекао је он те додао да је Скупштина града на вријеме усвојила одлуку и изгласала приједлог комисије који је градоначелник предложио.

- Ја сам овдје дошао на позив пољопривредника, јер сматрају да треба да добију конкретне информације, те да ли је проблем у недостатку средстава, те да ли су средства потрошена у неке друге сврхе. Који је тачно разлог због којег нема исплате субвенција према пољопривреднику - рекао је он и додао да је други проблем рушење објекта “Крајишке куће”.

Градски менаџер Бојан Кресојевић се придружио овом протесту те рекао да пољопривредници имају подршку Градске управе.

- О томе свједочи и то да је ова градска администрација повећала 50 одсто буџет за пољопривреду - рекао је он.

Додао је да стоје иза пројекта “Крајишка кућа”.

- Овом приликом позивам све одборнике да се усвоји ребаланс буџета, са свим његовим категоријама, како би исплате ишле онако како је предвиђено - навео је он те додао да ће направити “Крајишку кућу” на бољој локацији.

Додик позвао на договор

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да скупштинска већина у Бањалуци има право да одлучује, као што то право има и градоначелник, али и да их позива да се договоре.

- Ја позивам да се они договоре и да се у том погледу задовоље све стране, а не да се једни осјећају понижено и преварено, а други славодобитно. То, наравно, не иде. Ако хоће заједничку синергију да направе, онда се морају договорити - истакао је Додик за “Независне”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана