Уштеде за вјенчања посвађале Станивуковића и Бањца

Јелена Станић
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА - Уштеде на издвајањима за вјенчања у Галерији Музеја Савремене умјетности које је предложио градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић посвађале су њега и одборника СП-а у Скупштини града Драгана Бањца.

Бањац је на данашњој сједници Скупштине града Бањалука казао да око 68.000 КМ које се издвајају за вјенчања нису  велика уштеда и да се треба штедјети на другим ставкама.

Станивуковић му је одговорио да Градска управа не помаже Музеј само кроз изнајмљивање овог простора, већ и на друге начине.

-Оно на шта Ви, као бивши начелник Одјељења за образовање, здравство, спорт и омладину, требате припазити јесте злупотреба јавних набавки у Центру за предшколско васпитање и образовање, а о уштедама немојте причати јер сте имали четири године да штедите- навео је Станивуковић.

Бањац му је одговорио да је Одјељење за финансије надлежно за буџет Центра за предшколско васпитање и образовање.

Додао је да он зна шта значи подизати дјецу у овом граду, те да се четири године борио за то да се побољша ситуацију у школама и вртићима.

У бањалучком Банском двору у току је сједница Скупштине града на којој ће, између осталог, бити разматран приједлог закључка о прихватању Нацрта овогодишњег градског буџета од 149,4 милиона КМ.

На усвојеном дневном реду је и приједлог одлуке о утврђивању стопе пореза на непокретности на подручју Бањалуке за 2021. годину.

Приједлог одлуке о утврђивању стопе пореза на непокретности на подручју Бањалуке предложила је скупштинска већина предвођена СНСД-ом, а тим документом предвиђа се умањење пореске стопе на непокретности за ову локалну самоуправу за 50 одсто како би привредницима био олакшан рад током пандемије вируса корона.

Са дневног реда данашње сједнице скинут је Нацрт одлуке о измјенама Пословника Скупштине града, којим је предложено да Скупштина града има једног умјесто до сада два потпредсједника. Комисија за прописе, представке и провођење етичког кодекса Скупштине града већином гласова није дала подршку да се на данашњој сједници разматра ова тачка дневног реда. Такође са дневног реда ове друге сједнице скинут је Приједлог закључка о поновном утврђивању нацрта измјене дијела Регулационог плана стамбеног насеља Дракулић.

Одборник ПДП-а Иван Бегић питао је зашто се не прихвати предложена измјена Пословника Скупштине града када градски парламент може да функционише и са једним потпредсједником.

-То би биле значајне уштеде у буџету и на годишњем, а камоли на четворогодишњем нивоу – нагласио је Бегић.

Предсједник Скупштине града Младен Илић (СНСД)рекао је да би се нешто укинуло мора прво да буде изабрано, што је како је навео – у складу са важећим законом.

-На самој сједници Комисије смо разговарали да Пословник треба да претрпи одређене измјене односно да га ускладимо у одређеним сегментима, што ће сигурно бити предмет будућих разговара и усклађивања – додао је Илић.

Подршка дјеци

Одборници на данашњем засједању носе златну траку на реверу као симбол подршке дјеци обољелој од малигних болести, а поводом  обиљежавања 15. фебруара Међународног дана дјеце обољеле од малигних болести.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана